Εθνική Ασφαλιστική: Σχέδιο στήριξης των ασφαλισμένων της που επλήγησαν

Η Εθνική Ασφαλιστική, πιστή στη διαχρονική δέσμευσή της για στήριξη των ασφαλισμένων της και για την εξυπηρέτηση όσων βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις καταστροφικές συνέπειες της καταιγίδας Daniel, ενεργοποίησε άμεσα τη λειτουργία της ειδικής τηλεφωνικής γραμμής 210.90.99.600. Η γραμμή επικοινωνίας λειτουργεί κάθε ημέρα, 24 ώρες το 24ωρο, για την παροχή πληροφοριών και την υποδοχή αιτημάτων αποζημίωσης.

Οι καταστροφές που σημειώθηκαν σε μεγάλες γεωγραφικές περιοχές της χώρας, μας επιβάλλουν, όμως, τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός επιπλέον, εκτεταμένου, πλάνου δράσεων για την ανακούφιση των ασφαλισμένων μας.

Στο πλαίσιο αυτό, προχωράμε άμεσα στις παρακάτω ενέργειες:

Αναστολή πληρωμής ασφαλίστρων. Όλοι οι ασφαλισμένοι μας στις πληγείσες περιοχές της περιφέρειας Θεσσαλίας (Νομοί Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων & Μαγνησίας -συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Σκιάθου-), ιδιώτες και επιχειρήσεις, με ενεργά συμβόλαια Ζωής, Υγείας και Περιουσίας (εκτός Αυτοκινήτων) την 4/9/2023, θα μπορούν να εξοφλήσουν τα συμβόλαιά τους έως την 28/02/2024, χωρίς καμία πρόσθετη επιβάρυνση και ασφαλώς χωρίς κάποια επίπτωση στην ισχύ των συμβολαίων για το διάστημα αυτό.

Θέσπιση ειδικών διαδικασιών άμεσης προκαταβολής αποζημίωσης. Όλοι οι ασφαλισμένοι μας στις πληγείσες περιοχές που είναι δικαιούχοι αποζημιώσεων συμβολαίων περιουσίας και θα αναγγέλλουν αιτήματα αποζημιώσεων από πλημμύρα είτε μέσω της ειδικής τηλεφωνικής γραμμής είτε με απευθείας επίσκεψη στο κατάστημα της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Λάρισα, θα λαμβάνουν άμεσα προκαταβολή αποζημίωσης έως του ποσού των 2.000€. Το ίδιο θα ισχύσει για τους ασφαλισμένους, οι οποίοι έχουν ήδη αναγγείλει αιτήματα αποζημιώσεων.

Απόλυτη προτεραιότητα στην καταβολή ασφαλιστικών αποζημιώσεων που αφορούν σε ζημιές στις πληγείσες περιοχές. Για το σκοπό αυτό η Εθνική Ασφαλιστική έχει ήδη αποστείλει κλιμάκια ειδικών πραγματογνωμόνων στην περιοχή που θα βοηθήσουν στην ταχύτερη καταγραφή και διακανονισμό των ζημιών.

 

Για τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών, το ανθρώπινο δυναμικό του Καταστήματος Λάρισας ενισχύεται με την παρουσία στελεχών από τα Κεντρικά μας γραφεία ενώ, μέχρι το τέλος της εβδομάδας, μέλη της διοίκησης της Εταιρίας θα επισκεφτούν την περιοχή για να συνδράμουν από κοντά στην καλύτερη εξυπηρέτηση και υποστήριξη των ασφαλισμένων και των συνεργατών μας.

Μπροστά στο μέγεθος των καταστροφών που αντιμετωπίζει ο κοινωνικός ιστός των περιοχών που επλήγησαν, η Εθνική Ασφαλιστική θα παραμείνει αρωγός στην μεγάλη προσπάθεια ανασυγκρότησης, υλοποιώντας σειρά επιπλέον ενεργειών που ήδη σχεδιάζονται και θα ανακοινωθούν άμεσα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*