Η SAS συνεργάτης της Generali Hellas στη διαχείριση κρίσιμων πληροφοριών

Η SAS, ηγέτιδα εταιρεία στο χώρο του Business Intelligence και των Business Analytics, προχώρησε σε συμφωνία συνεργασίας με την Generali Hellas, έναν από τους μεγαλύτερους ασφαλιστικούς ομίλους παγκοσμίως και με μακρόχρονη παρουσία που ξεπερνά τα 125 χρόνια στην Ελλάδα. 

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Generali Hellas εγκατέστησε την προηγμένη λύση SAS Insurance Analytics Architecture, προκειμένου να ενοποιήσει τις πληροφορίες του οργανισμού σε ένα κεντρικό Data Warehouse, να ικανοποιήσει τις ανάγκες επιχειρηματικής πληροφόρησης (MIS & Business Intelligence) και ταυτόχρονα να δημιουργήσει την απαραίτητη υποδομή για Advanced Analytics για τις διάφορες ομάδες χρηστών όπως Αναλογιστές, Πωλήσεις, Marketing και Risk Management.

Αναλυτικότερα, σε πρώτη φάση, η SAS Ελλάδας έχει υλοποιήσει στην Generali Hellas μια ενιαία τεχνολογική λύση που παρέχει τη δυνατότητα στα στελέχη της εταιρείας και στους ασφαλιστικούς πράκτορες, να χρησιμοποιήσουν ένα ενοποιημένο περιβάλλον Business Intelligence με εξελιγμένα χαρακτηριστικά, όπως δυναμικές αναφορές, dashboards και OLAP, πρόσβαση σε διαφορετικές ομάδες χρηστών, πρόσβαση στους ασφαλιστικούς πράκτορες μέσω Web, και analytics για το τμήμα Αναλογιστών. 

Ο κάθε ενδιαφερόμενος, ανάλογα με τα δικαιώματα πρόσβασής του, έχει σε καθημερινή βάση πλήρη και αναλυτική εικόνα για την παραγωγή, τις αποζημιώσεις, τις αιτήσεις, ανάλυση χαρτοφυλακίου, πληρωμές σε εκκρεμότητα (collections) κ.α. Η πρώτη αυτή φάση έχει ολοκληρωθεί και το σύστημα λειτουργεί παραγωγικά παραπάνω από ένα χρόνο, ενώ η Ομάδα Πληροφορικής της Generali επεκτείνει συνεχώς τη λειτουργικότητα προκειμένου να καλυφθούν περαιτέρω ανάγκες του οργανισμού.

Η λύση SAS Insurance Analytics Architecture που έχει υλοποιηθεί, αποτελεί ένα ενιαίο τεχνολογικό περιβάλλον που περιλαμβάνει:

• Διαχείριση δεδομένων (Data Management & ETL) με ενσωματωμένες δυνατότητες Data Quality, και end-to-end Metadata Management.
• Data Warehouse που βασίζεται σε Insurance Data Model το οποίο περικλείει σημαντική “ασφαλιστική γνώση και εμπειρία” από διεθνείς υλοποιήσεις της SAS.
• Business Intelligence για την πλήρη υποστήριξη αναγκών MIS και Reporting μέσω WebPortal και εξειδικευμένων εργαλείων για business users.
• Εργαλεία για Advanced Analytics που προορίζονται για χρήστες με αυξημένες ανάγκες ανάλυσης δεδομένων.

Η λύση SAS Insurance Analytics Architecture αποτελεί ένα ολοκληρωμένο Framework για Business Analytics σχεδιασμένη να υποστηρίξει ποικίλες ανάγκες ενός ασφαλιστικού οργανισμού όπως Solvency II, Fraud Detection, Customer & Claims Analytics εξασφαλίζοντας έτσι χαμηλότερο κόστος κτήσης μεγιστοποιώντας την απόδοση της επένδυσης.

Ο κ. Διονύσης Μοσχονάς, Assistant IT Manager της Generali Hellas, δήλωσε σχετικά: «Η λύση SAS Insurance Analytics Architecture αξιοποιείται πλέον του ενός χρόνου από τα στελέχη της Εταιρίας μας και από τους συνεργάτες μας. 

Η λήψη ταχύτερων και ακριβέστερων αποφάσεων, βασισμένων σε μία ενοποιημένη πλατφόρμα, η οποία περιέχει όλη την απαιτούμενη κρίσιμη πληροφόρηση, αποτελεί σημαντικό επιχειρηματικό πλεονέκτημα για την Εταιρία.

Η έγκυρη, καθημερινή πρόσβαση σε  χαρτοφυλάκια, κινήσεις και στατιστικά στοιχεία, ιδιαίτερα από το δίκτυο πωλήσεών μας, έδωσε το συγκριτικό πλεονέκτημα της ταχύτερης και τεκμηριωμένης δράσης τους, πράγμα που έχει ως αποτέλεσμα την καταγραφή σημαντικής βελτίωσης της απόδοσής τους . Η πλατφόρμα SAS Insurance Analytics Architecture αποτελεί την κύρια πηγή MIS πληροφόρησης της εταιρίας, ενώ επεκτείνεται συνεχώς ώστε να υποστηρίξει και νέες ανάγκες όπως το Solvency II».

Από την πλευρά του ο κ. Ν. Πέππας, Γενικός Διευθυντής της SAS Ελλάδος & Κύπρου, τόνισε: «Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που ένας από τους μεγαλύτερους ασφαλιστικούς ομίλους παγκοσμίως, όπως ο Όμιλος Generali, επέλεξε τη λύση SAS Insurance Analytics Architecture, η οποία αποτελεί την πλέον εξελιγμένη πλατφόρμα για την κάλυψη των εξειδικευμένων αναγκών του ασφαλιστικού κλάδου. 

Η συγκεκριμένη αρχιτεκτονική αποτελεί επιστέγασμα της μακρόχρονης εμπειρίας και τεχνογνωσίας της SAS στον ασφαλιστικό χώρο με εκατοντάδες υλοποιήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο και, ως εκ τούτου, είμαστε βέβαιοι ότι θα συμβάλλει στη γενικότερη βελτιστοποίηση της απόδοσης του Ομίλου Generali, γεγονός που θα ωφελήσει τόσο τον ίδια την επιχείρηση όσο και τους συνεργάτες και πελάτες της».