Συλλήψεις για ασφαλιστική απάτη στη Βρετανία

 Μεγάλη έκταση παίρνει το φαινόμενο της ασφαλιστικής απάτης στη Βρετανία. Το Γραφείο Ασφαλιστικής Απάτης της Βρετανίας (IFED) προέβη πρόσφατα σε τρεις συλλήψεις στις περιοχές Derby και Burton.

Οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο έρευνας για την εξαπάτηση ασφαλιστικών εταιρειών με ψευδείς αξιώσεις αποζημιώσεων στον κλάδο αυτοκινήτου. Ένας άντρας και η σύζυγός του, ηλικίας 43 και 42 ετών, και ένα δεύτερο άτομο, 41 ετών συνελήφθησαν με την υποψία της συνωμοσίας για εξαπάτηση και το ξέπλυμα χρήματος. Και οι τρεις κρατούνται σήμερα στο τοπικά αστυνομικά τμήματα.

Οι αστυνομικές αρχές κατέσχεσαν μεγάλο αριθμό αρχείων που πιστεύεται ότι χρησιμοποιούνται για να διευκολύνουν την κατάθεση ψευδών αξιώσεων, που σχετίζονται με πολλές ασφαλιστικές εταιρείες.

Ο επιθεωρητής της έρευνας, κ. Dave Wood, ο οποίος είναι και επικεφαλής του IFED, δήλωσε ότι  «από την έναρξη της λειτουργίας της, τον Ιανουάριο του 2012 το IFED έχει στείλει το μήνυμα ότι το γραφείο θα ερευνά κάθε υποψία και καταγγελία για ασφαλιστική απάτη».