Προετοιμασίες για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο

Επί ποδός βρίσκονται οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο, καθώς πλησιάζει η έναρξη της Ολυμπιάδας και εξετάζονται όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με την ασφάλεια των συμμετεχόντων, του κοινού, των διαφημιζόμενων και των μέσων επικοινωνίας που θα κατακλύσουν το χώρο. 

Υπολογίζεται ότι περίπου 10.500 αθλητές από 204 χώρες θα διαγωνιστούν σε 26 αθλήματα στα παιχνίδια της φετινής χρονιάς, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών εκτιμάται ότι θα κυμανθεί από 500.000 έως 1 εκατομμύριο. 

«Καθώς η έναρξη των αγώνων πλησιάζει, ελέγχονται ξανά όλα τα μέτρα ασφαλείας που έχουν τεθεί σε εφαρμογή για τον κόσμο που θα παρακολουθήσει και τους αθλητές που θα συμμετέχουν στα αγωνίσματα», αναφέρει ο κ. Ron Holton, διευθύνων σύμβουλος του Τμήματος Κινδύνου στο Πανεπιστήμιο Columbia και αντιπρόεδρος των ασφαλιστικών υπηρεσιών στην Επιτροπή για τους Παραολυμπιακούς αγώνες που είχαν διεξαχθεί το 2010.

 Εφαρμόζοντας ήδη αυξημένα μέτρα ασφαλείας, οι διοργανωτές έχουν ζητήσει από το κράτος να ενισχύσουν την ήδη υπάρχουσα στρατιωτική δύναμη, που ανέρχεται σε 13.000 άνδρες, με 3.500 επιπλέον στρατιώτες. Οι δυνάμεις αυτές θα φρουρούν την Ολυμπιάδα από εδάφους και αέρος για το ενδεχόμενο τρομοκρατικών επιθέσεων. 

Σύμφωνα με τον κ. Holton, «το θέμα της ασφάλειας είναι ιδιαίτερα δύσκολο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κάθε πρωί, πριν την προσέλευση των συμμετεχόντων και του κοινού, ειδικές ομάδες θα επιθεωρούν το χώρο».