Ισχυρότερη κεφαλαιακή θέση κατά 34% για την Υδρόγειο

Ισχυρότερη κεφαλαιακή θέση κατά 34%, εμφανίζει στο τέλος του εξαμήνου η Υδρόγειος Ασφαλιστική επιτυγχάνοντας την απορρόφηση των ζημιών από το PSI, μέσα από την κεφαλαιοποίηση των κερδών της προηγούμενης οικονομικής χρήσης. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εξαμήνου τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας, διαμορφώθηκαν στα 35 εκατ. ευρώ έναντι 27 εκατ. ευρώ το περσινό εξάμηνο, ενώ με βάση το σχεδιασμό της διοίκησης στο τέλος του 2012 προβλέπεται να ξεπεράσουν τα 40 εκατ. ευρώ. 

Το σύνολο του ενεργητικού της εταιρείας διαμορφώθηκε στο τέλος του εξαμήνου στα 250 εκατ. ευρώ έναντι 238 εκατ. ευρώ το εξάμηνο του 2011, ενώ συνεχίστηκε η ανοδική πορεία των επενδύσεων, κυρίως σε προθεσμιακές καταθέσεις και κρατικά ομόλογα χωρών της Βόρειας Ευρώπης, υψηλής διαβάθμισης. Το σύνολο των χρεογράφων και προθεσμιακών καταθέσεων ανέρχεται στα 110 εκατ. ευρώ έναντι 101 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό εξάμηνο, ενώ η εμπορική αξία των ακινήτων ξεπερνά τα 79 εκατ. ευρώ.

Η παραγωγή της εταιρείας μειώθηκε στα 65 εκατ. ευρώ έναντι 81,5 εκατ. ευρώ το εξάμηνο του 2011, αποτέλεσμα της πολιτικής ποιοτικού ελέγχου του χαρτοφυλακίου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Τάσο Κασκαρέλη, η Υδρόγειος δεν συμμερίζεται επιθετικές τιμολογιακές πολιτικές, που θα έθεταν σε κίνδυνο την οικονομική της ευρωστία και φερεγγυότητά της, επιμένοντας στην ορθολογική τιμολόγηση των ασφαλιστικών της προϊόντων.

Αποτέλεσμα της μείωσης της παραγωγής υπήρξε και η μείωση των αποθεμάτων που διαμορφώθηκαν στο τέλος του εξαμήνου του 2012 στα 172,5 εκατ. ευρώ έναντι 180 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό εξάμηνο.

Η εταιρεία υλοποιεί ένα πρόγραμμα ανάπτυξης τεχνολογικών εφαρμογών, μεταξύ των οποίων τη μηχανογραφική υποδομή Ydrogios On Line, που προσφέρει στους συνεργαζόμενους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές μια σειρά από δυνατότητες για την καλύτερη οργάνωση και διαχείριση του χαρτοφυλακίου τους, καθώς και την πραγματοποίηση σειράς άλλων σημαντικών εργασιών μέσω του διαδικτύου.

Από το Δεκέμβριο του 2011 τέθηκε σε ισχύ η ολοκληρωμένη εφαρμογή Διαχείρισης Ηλεκτρονικού Φακέλου, που καλύπτει τις απαιτήσεις της εποπτικής αρχής για τις νέες διαδικασίες διακανονισμού των ζημιών. Παράλληλα για την αποτελεσματικότερη πληροφόρηση της διοίκησης, αναπτύχθηκε Σύστημα Διαχείρισης Πληροφοριών με ολοκληρωμένες δυνατότητες δημιουργίας και εξαγωγής στατιστικών στοιχείων