back to top
32.5 C
Athens
Τετάρτη 1 Ιουλίου 2026

Ασφαλιστικές προτεραιότητες

της Ελενας Ερμείδου

Ενα πολύ σοβαρό θέμα αφήνουμε πίσω, πηγαίνοντας για διακοπές:

- Advertisement -

Το θέμα της διαχείρισης των φυσικών καταστροφών και της κλιματικής αλλαγής. Ενα θέμα που συζητείται επί χρόνια και, ενώ τα συμβάντα των καταστροφών αυξάνονται σε πλήθος και ένταση, η Πολιτεία και τα υπουργεία παραμένουν θεατές, αντιμετωπίζοντας τα με επιδόματα. Τα επιδόματα δεν “γιατρεύουν” στην περίπτωση αυτή, δεν κλείνουν, ανοίγουν περισσότερο την “πληγή”.

Εγιναν απανωτά λάθη στο θέμα της διαχείρισης των φυσικών καταστροφών και της ασφάλισης περιουσίας. Οι πρώην συντάκτες του νομοσχεδίου περί ασφάλισης φυσικών καταστροφών δεν κατάλαβαν ότι η ασφάλιση αναφέρεται σε κινδύνους που με βεβαιότητα γνωρίζει ότι θα συμβούν, χωρίς όμως να μπορεί να προσδιορίσει το μέγεθος των κινδύνων αυτών, την ένταση των κινδύνων και τον ακριβή χρόνο.

- Advertisement -

Η Ελλάδα σήμερα βάλεται από θεομηνίες, φωτιές, σεισμούς, πλημμύρες και είναι παντελώς ανασφάλιστη. Κατοικίες, επαγγελματικά ακίνητα, άνθρωποι.

Τα ξενοδοχεία στην Ρόδο μετά τις απανωτές ακυρώσεις πτήσεων βγαίνουν εκτός προϋπολογισμού μετά τις απανωτές ακυρώσεις πτήσεων από Βρετανία, και Γερμανία. Οι τουριστικοί πράκτοες ανακοίνωσαν πως μέχρι και τις 10 Αυγούστου έκοψαν πτήσεις.

Τα επιδόματα και οι αναστολές θέσεων εργασίας, όπως και η συγκεκριμένη χρονική απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ κανέναν δεν ωφελεί. Πλήττει στην πραγματικότητα και τις επιχειρήσεις, και τους εργαζόμενους και το κράτος. Κανένας επιχειρηματίες ή εργαζόμενος δεν μπορεί να λειτουργήσει παίρνοντας επιδόματα των 500 ευρώ. Ο επιχειρησιακός κίνδυνος αυξάνεται, τουναντίον, αντί να μειώνεται.

Η ασφάλιση περιουσίας είναι προτεραιότητα για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να συνεχίσουν να λειτουργού, και να διαθέτουν ανά πάσα στιγμή επάρκεια κεφαλαίων.

Ενα σύγχρονο κράτος δεν μπορεί να στηρίζει την λειτουργία του σε επιδόματα και στην ελπίδα ότι δεν θα συμβεί ή αν συμβεί θα αποζημιώνει με επιδόματα. Η οριζόντια ασφάλιση περιουσίας όχι μόνο θα διασφάλιζε τις περιουσίες των πολιτών και των επιχειρήσεων, θα διασφάλιζε επίσης και πρόσθετα φορολογικά έσοδα.

Η στήλη το έχει γράψει πολλάκις, δεν είναι κάτι καινούργιο. Ολα τα μέρη το γνωρίζουν. Σε όλους έχει συμβεί μία μεγάλη ανασφάλιστη ζημιά.

Ποιος ο λόγος να χάνονται περιουσίες;

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η ασφάλιση κατοικίας περνά από την επιλογή στην αναγκαιότητα

Τα τελευταία στοιχεία της ΕΑΕΕ αποτυπώνουν μια σημαντική μεταβολή στη στάση των πολιτών απέναντι στην προστασία της περιουσίας τους

Γ. Χατζηθεοδοσίου: «Άμεσα μέτρα από την Κυβέρνηση, κινδυνεύουν με διάλυση κοινωνία και επιχειρηματικότητα»

Την επιτακτική ανάγκη για μέτρα συγκράτησης των τιμών, στο πρότυπο άλλων χωρών της Ευρώπης, τονίζει ο Πρόεδρος του ΕΕΑ

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική: Χορηγός της συμμετοχής «Flandy»-Στεφανή στο 70ό Ράλλυ Ακρόπολις!

Όπως επισήμανε ο CEO Ν. Μακρόπουλος, η εταιρεία στηρίζει ενεργά δράσεις που προάγουν το πνεύμα της προσπάθειας, των υψηλών επιδόσεων και της αριστείας

Ευτελούς αξίας ασφάλιστρα αυτοκινήτου, τι μας είπε ο Νικόλαος Μακρόπουλος

Είχε, για μία ακόμα φορά, το θάρρος ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστικής να αναφερθεί στη ριζωμένη εμπορική πολιτική των ΕΠΥ

Θ. Κουλουτμπάνης: Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης δεν είναι ιδιοκτησία κανενός

Με επιστολή-ανακοίνωση η παράταξη «Ισχυροί Επαγγελματίες» με επικεφαλής τον Θάνο Κουλουτμπάνη εκφράζει την έντονη διαφωνία της

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Το Σάββατο 4 Ιουλίου η 2η Εθελοντική Αιμοδοσία του ΕΕΑ

Από τις 09:00 έως τις 14:00 στο ΚΥΒΕ Περιστερίου, με δωρεάν χώρο στάθμευσης

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 7: «αν ήξερες!» πόσο εκτεθειμένος είσαι ψηφιακά

Ο Νίκος Γεωργόπουλος, Cyber Risks Advisor της Cromar Insurance Brokers Ltd, εξηγεί μεταξύ άλλων τι πραγματικά ασφαλίζεται σε ένα cyber συμβόλαιο

Η Alpha Bank ολοκλήρωσε την εξαγορά της Altius Insurance Ltd.

Η τράπεζα δημιουργεί τον τρίτο ισχυρότερο ασφαλιστικό πυλώνα της Κύπρου

135 χρόνια η Εθνική Ασφαλιστική γράφει τη μεγάλη ιστορία της

Σε μια ξεχωριστή βραδιά, η εταιρεία τίμησε τους ανθρώπους του Εταιρικού Παραγωγικού Δικτύου που διαμορφώνουν το μέλλον της

Ευρωβαρόμετρο: Η διεθνής συνθήκη γεννά υψηλές προσδοκίες από την ΕΕ, άγχος και αβεβαιότητα κυριαρχούν στην Ελλάδα

Παρά τις αυξημένες οικονομικές ανησυχίες, οι Ευρωπαίοι εκτιμούν τον προστατευτικό και συνεργατικό χαρακτήρα της ΕΕ, καθώς και την ποιότητα ζωής που προσφέρει