Λύσεις σε θέματα της διαμεσολάβησης: Συνάντηση Ε.Ε.Α. με τον Χ. Θεοχάρη

Σειρά θεμάτων που αφορούν στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση έθεσαν ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και ο Γενικός Γραμματέας κ. Δημήτρης Γαβαλάκης στον Υφυπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για τη Φορολογική Πολιτική κ. Χάρη Θεοχάρη.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο οι εκπρόσωποι της διοίκησης του ΕΕΑ έθεσαν στον Υφυπουργό τα εξής:

1. Την επίλυση του θέματος εντοπισμού των ανασφάλιστων οχημάτων, καθώς όπως επισημάνθηκε θα έπρεπε να έχει ήδη ρυθμιστεί σύμφωνα με τις εξαγγελίες των αρμοδίων. Ο κ. Θεοχάρης δεσμεύθηκε ότι τον Σεπτέμβριο θα ολοκληρωθεί η απαιτούμενη νομοθετική ρύθμιση και έως το τέλος του χρόνου θα ολοκληρωθεί η εφαρμογή του.

2. Την εφαρμογή συγκεκριμένων παραμέτρων στην υλοποίηση του μέτρου παροχής έκπτωσης στον ΕΝΦΙΑ όταν υπάρχει ασφάλιση περιουσίας. Το Ε.Ε.Α. υποστήριξε εμπεριστατωμένα και με προτάσεις ότι η εφαρμογή του μέτρου θα πρέπει να γίνει με ιδιαίτερη προσοχή προκειμένου να ωφεληθούν οι πολίτες και να στηριχθεί η διείσδυση της ιδιωτικής ασφάλισης στον κλάδο περιουσίας.

3. Τα ειδικά θέματα φορολόγησης των επαγγελματιών του κλάδου και συγκεκριμένα: Την φορολογική αντιμετώπιση των ποσών που προκύπτουν από την καταβολή τριών χρόνων προμηθειών σε επαγγελματίες που συνταξιοδοτούνται. Ακόμα ζητήθηκε από τον Υφυπουργό να προχωρήσει στην απαλλαγή επιβολής ΦΠΑ στις συνεργασίες μεταξύ Μεσιτών Ασφαλίσεων και Πρακτόρων Ασφαλίσεων.

Τα αποτελέσματα της συνάντησης ήταν θετικά και όπως αναφέρουν οι κύριοι Χατζηθεοδοσίου και Γαβαλάκης η συζήτηση ήταν εποικοδομητική και υπήρξε ανταπόκριση από την πλευρά του κ. Χ. Θεοχάρη ως προς την εξέταση και αντιμετώπιση όσων ετέθησαν από τους εκπροσώπους του Επιμελητηρίου.