Κλείνει αισίως ο φάκελος με τα ανασφάλιστα οχήματα;

της Ελενας Ερμείδου

Δύο μέτωπα πρέπει να κλείσει σύντομα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας: Το μέτωπο των Ανασφάλιστων Οχημάτων που λέγεται ότι ξεπερνούν τα 500.000 ωστόσο ο τελικός αριθμός δεν έχει ακόμα καθοριστεί. Και το μέτωπο της σύνδεσης του ΕΝΦΙΑ με την ασφάλιση.

Το μέτωπο με τα ανασφάλιστα φαίνεται να κλείνει πιο γρήγορα από ότι το μέτωπο με τον ΕΝΦΙΑ. Οι διαδικασίες εντοπισμού των ανασφάλιστων έχουν ολοκληρωθεί, οι διασταυρώσεις γίνονται, και σύντομα χιλιάδες εκατοντάδες πρόστιμα θα σταλούν από την ΑΑΔΕ στους περίπου 600 χιλιάδες «δικαιούχους» σύμφωνα με κύκλους της ασφαλιστικής αγοράς.

Το νούμερο ωστόσο αυτό μπορεί να μειωθεί, αν από τις διασταυρώσεις προκύψει ένας αριθμός κλεμμένων οχημάτων που έχουν καταχωρηθεί στο μητρώο κλεμμένων οχημάτων  ή ένας αριθμός ακινητοποιημένων οχημάτων.

Υπενθυμίζεται ο φάκελος ανασφάλιστα οχήματα παραμένει ανοικτός επί 10 σχεδόν συνεχή έτη. Αρχικά ο μηχανισμός δεν στήθηκε σωστά, πολλά λάθη διαπιστώθηκαν ενώ κλήθηκαν αρκετοί ασφαλισμένοι οδηγοί να πληρώσουν πρόστιμα για ανασφάλιστα. Αργότερα τα κόμματα και οι κυβερνήσεις  χρησιμοποιούσαν τα ανασφάλιστα οχήματα στις προεκλογικές τους εκστρατείες.

Σήμερα  ψηφιακή πλατφόρμα myauto  που περιέχει πληροφορίες σχετικά με την θέση του οχήματος αν αυτό βρίσκεται σε προσωρινή ακινησία, σχετικές πληροφορίες από τον τεχνικό έλεγχο που έχει περάσει το αυτοκίνητο (ΚΤΕΟ), αν το αυτοκίνητο έχει περάσει στο μητρώο των κλεμμένων οχημάτων, αν το όχημα έχει πληρώσει τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας κ.α. έτσι ώστε να γίνονται αλάνθαστα οι διασταυρώσεις φαίνεται ότι ξεκινά να τρέχει σωστά και να συνεργάζεται με φορείς όπως είναι οι ασφαλιστικές για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων.

Για το εγχείρημα αυτό συνεργάζεται η ΕΑΕΕ και η επιτροπή αυτοκινήτου με τους αρμόδιους φορείς και υπουργεία.

 

Τέλος με τα παρατράγουδα και τα λάθη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*