Η κρίση στην ελληνική αγορά εργασίας

Η Deloitte με εκπρόσωπό της τον Πέτρο Μίχο, Director στον τομέα της Εξεύρεσης Στελεχών έδωσε το παρών σε τρεις εκδηλώσεις με θέματα: 

• Αγορά Εργασίας: Τάσεις, Προκλήσεις και Ευκαιρίες (διοργάνωση του Συλλόγου Αποφοίτων του London School of Economics)
• Προσλήψεις και Ανεύρεση Στελεχών στο σύγχρονο ελληνικό επιχειρηματικό περιβάλλον (διοργάνωση του Hellenic Alumni Association του Manchester Business School)
• Αναζήτηση Στελεχών (διοργάνωση του Alba) 

Ο Πέτρος Μίχος δήλωσε : «Παρά την κρίση και τις δυσκολίες που όλοι αντιμετωπίζουμε, το γεγονός ότι υπάρχει ενδιαφέρον για καλύτερη ενημέρωση, για αυτοβελτίωση και για άνοιγμα σε νέες επαγγελματικές προκλήσεις είναι πολύ αισιόδοξο. Απόδειξη αυτού η προσέλευση και το ενδιαφέρον του κοινού και στις τρεις εκδηλώσεις. Η αγορά δείχνει κινητικότητα και οι άνθρωποι προθυμία να την αξιοποιήσουν».

Ως καλεσμένος στην εκδήλωση του Συλλόγου Αποφοίτων του London School of Economics με τίτλο Αγορά Εργασίας: Τάσεις, Προκλήσεις και Ευκαιρίες ο Πέτρος Μίχος μίλησε για την πολυσυζητημένη Καριέρα εκτός Ελλάδας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012 στην αίθουσα Ιωάννης Σ. Λάτσης του κτιρίου της Eurobank EFG του Ιδρύματος Μποδοσάκη με τη συμμετοχή έμπειρων στελεχών Εταιριών Συμβούλων που μοιράστηκαν τις γνώσεις τους για την πρόσληψη και τη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού. Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν το κλίμα και οι τάσεις στην σημερινή αγορά εργασίας, συμβουλές καριέρας βάσει προσωπικής εμπειρίας από την πλευρά του συμβούλου και από την πλευρά του εργαζόμενου και πώς η έρευνα εργασίας μπορεί να είναι στοχευμένη και επιτυχής. 

Το Σάββατο 23 Ιουνίου 2012 στο πλαίσιο του workshop Recruitment and Headhunting in Greece in the current business environment του Hellenic Alumni Association του Manchester Business School στο Ίδρυμα Ευγενίδου, ο Πέτρος Μίχος μίλησε για το πώς αντιδρούν οι εταιρίες στην κρίση σε σχέση με τις προσλήψεις, αν υπάρχει στρατηγική, ποιες θέσεις εργασίας φαίνεται να έχουν ζήτηση, την τάση εξαγωγής στελεχών (ειδικότητες, κλάδοι, επίπεδα θέσεων, χώρες), ποιες δεξιότητες φαίνεται να αναζητούν σήμερα οι εταιρίες και αν έχουν διαφοροποιηθεί από το παρελθόν. Έμπειρα στελέχη από το χώρο της συμβουλευτικής αντάλλαξαν τις γνώσεις και την εμπειρία τους στο ίδιο πάνελ για το πώς θα κινηθούν οι εταιρίες στην Ελλάδα κατά την περίοδο της κρίσης και τι συνεπάγεται αυτό τόσο για την εμπορική όσο και για την πολιτική στελέχωσης, ποια είναι τα κριτήρια αναζήτησης προσωπικού αλλά και ποιες είναι οι νέες τάσεις και οι αμοιβές.

Τον αντίκτυπο της κρίσης στην ανεύρεση στελεχών ανέλυσε και σχολίασε ο Πέτρος Μίχος σε μια εκδήλωση για το Career Development με τίτλο Executive Search Experts που διοργάνωσε το Alba την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012 στο Alba Auditorium. Εστίασε στο θετικό απόηχο της κρίσης στην ανεύρεση στελεχών και επεσήμανε τη δυσκολία που κρύβει η τάση των στελεχών να εξαπλώνονται σε ξένες αγορές καλώντας τους πρώτα από όλα να αναλογιστούν αν διαθέτουν το κατάλληλο προφίλ. Στη συζήτηση συμμετείχαν στελέχη μεγάλων εταιριών συμβούλων που προσέγγισαν ερωτήματα όπως είναι το αν γνωρίζουμε ποιοι είμαστε πραγματικά, αν ακούμε ή προτιμούμε να μιλάμε για τα επιτεύγματά μας, αν είμαστε αρκετά προσιτοί στους recruiters (το παράδειγμα του linkedin), ποια είναι τα όνειρα και οι ευκαιρίες μας τον καιρό της κρίσης .