Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας από την ERGO

Ιδιαίτερα μεγάλη ήταν γι’ άλλη μια φορά η συμμετοχή του Διοικητικού Προσωπικού της ERGO στην Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας που οργάνωσε πρόσφατα η εταιρία. Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο και εξοπλισμένο χώρο των Κεντρικών Γραφείων, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου “Αλεξάνδρα”. Με τη συμμετοχή του διοικητικού προσωπικού σε τέτοιου είδους δράσεις εθελοντισμού ενισχύεται η ομαδικότητα που τους διέπει όχι μόνο σε θέματα εργασιακά, αλλά και σε κοινωνικά, καθώς επίσης επιβεβαιώνεται η υιοθέτηση των εταιρικών αξιών και η τήρηση της δέσμευσης όλης της εταιρίας να ενεργεί με γνώμονα την κοινωνική υπευθυνότητα.

Η καθιέρωση της Ημέρας Εθελοντικής Αιμοδοσίας, που έχει γίνει πια θεσμός τα τελευταία χρόνια στην ERGO καθώς πραγματοποιείται ανελλιπώς δύο φορές το χρόνο, έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία Τράπεζας Αίματος, που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες τόσο των εργαζομένων, όσο και των οικογενειών τους.
  
Ο Αλέξανδρος Μαλατίδης, Διευθυντής Εσωτερικών Υπηρεσιών της εταιρίας, ανέφερε σχετικά: «Ο θεσμός της εθελοντικής αιμοδοσίας έχει γίνει πλέον συνείδηση στους εργαζομένους μας, οι οποίοι με την ενεργό συνεισφορά τους αποδεικνύουν έμπρακτα την ευαισθησία τους σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης. Η διάθεση μονάδων αίματος στις περιπτώσεις που κληθήκαμε να βοηθήσουμε ήταν άμεση και παροτρύνουμε το ανθρώπινο δυναμικό μας ώστε η Τράπεζά μας να αποκτήσει και νέα μέλη για να είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε όλο και περισσότερους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη από τη δική μας εθελοντική προσφορά για να μπορέσουν να κερδίσουν τη μάχη για τη ζωή.»