Προβάδισμα δίνουν οι εταιρείες στα ετησίως ανανεούμενα συμβόλαια

Μεγαλύτερο μερίδιο στον κλάδο Υγείας κερδίζουν χρόνο με το χρόνο τα ετησίως ανανεούμενα ασφαλιστήρια συμβόλαια, με τον αριθμό των ασφαλιστικών εταιρειών που τα υποστηρίζουν να αυξάνονται, λόγω και της κρίσης που ευνοεί την πώληση οικονομικότερων προγραμμάτων, σε ένα τομέα ασφάλισης ο οποίος δέχεται εντονότατες πιέσεις από τις ακυρώσεις.

Ισχυρή παρουσία στην κατηγορία διαθέτει ήδη η Allianz, η οποία τα τελευταία χρόνια καθιέρωσε τα ετησίως ανανεούμενα συμβόλαια, ενώ περίπου ανάλογη πορεία ακολούθησε και η Interamerican, η οποία λανσάρισε προγράμματα των οποίων η ισοβιότητα κρίνεται μετά την πάροδο 10 ετών.

Από την πλευρά της, η EFG Eurolife  διαθέτει ήδη ένα πρόγραμμα ετησίως ανανεούμενο, ενώ ένα δεύτερο προβλέπει ότι όσο ο πελάτης καταβάλλει τα ασφάλιστρα εντός προθεσμίας 45 ημερών το πρόγραμμα παραμένει ισόβιο, ενώ στην αντίθετη περίπτωση μετατρέπεται σε ετησίως ανανεούμενο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση της εταιρείας εξετάζει το ενδεχόμενο από το Σεπτέμβριο να καταργήσει τη διάθεση των ισόβιων προγραμμάτων Υγείας.

Η ATE Ασφαλιστική πωλεί ισόβια, αλλά και ετησίως ανανεούμενα προϊόντα Υγείας, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Εθνική Ασφαλιστική δρομολογεί την κατάργηση των ισόβιων προγραμμάτων έως το τέλος του έτους. Θα πρέπει βέβαια επ΄ αυτού να τοποθετηθεί θετικά και η νέα διοίκηση της εταιρείας, όταν αυτή διοριστεί από το μέτοχο.

Σημειώνεται ότι τα ανωτέρω προγράμματα έχουν δύο θετικές «αναγνώσεις», η μια αφορά στους ασφαλισμένους οι οποίοι αποκτούν τη δυνατότητα κάλυψης στον κλάδο Υγείας με πολύ οικονομικά προγράμματα, και η δεύτερη στις ασφαλιστικές εταιρείες οι οποίες βρίσκουν εν μέσω κρίσης την ευκαιρία για νέες πωλήσεις με περιορισμένες μάλιστα  υποχρεώσεις σε αποθέματα, σε μια κατηγορία προϊόντων στην οποία η ζήτηση έχει μειωθεί δραματικά.