To Euro 2012 προκαλεί φθορές… στο σπίτι!

Φθορές είναι πιθανό να προκαλέσει ένας στους τρεις Άγγλους οπαδούς του ποδοσφαίρου κατά την παρακολούθηση του Euro 2012, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Axa στο Ηνωμένο Βασίλειο. Περίπου το 30% των 2.000 οπαδών του αθλήματος που συμμετείχαν στην έρευνα, δήλωσαν ότι στο παρελθόν έχουν προκαλέσει ζημιές στο σπίτι τους λόγω έντονης χαράς ή απογοήτευσης από τις επιδόσεις της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Αγγλίας.
Συγκεκριμένα:

· Σχεδόν ένας στους 10 έχει σπάσει ένα παράθυρο με τη ρίψη αντικειμένου σε αυτό
· Ένας στους 25 οπαδούς έχει σπάσει την τηλεόρασή του
· Περίπου ένας στους δέκα έχει λερώσει τα χαλιά με ποτά ή τρόφιμα
· Το 2% παρακολουθώντας την εθνική ομάδα της Αγγλίας έχει προκαλέσει φθορά στον τοίχο με τη ρίψη αντικειμένου

Όπως δείχνουν τα αποτελέσματα της έρευνας, οι Άγγλοι επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από την εξέλιξη του παιχνιδιού, καθώς το 13% των οπαδών που έλαβαν μέρος στην έρευνα, απάντησαν ότι όταν η αντίπαλη ομάδα σκοράρει ή όταν ένας παίκτης αποβάλλεται ή όταν ο διαιτητής σφυρίζει πέναλτι, «εκσφενδονίζουν» το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης, ενώ το 8% στις ίδιες περιπτώσεις πετάει το ποτό του. Επίσης το 27% εκδηλώνουν την απογοήτευσή τους με φωνές και το 3% παραδέχονται ότι ξεσπούν σε τρίτους όταν τα πράγματα δεν εξελίσσονται θετικά για την ομάδα της χώρας τους. 

Σύμφωνα με την Christine Matthews, επικεφαλής στην ασφάλιση κατοικίας στην Axa, τα ατυχήματα συμβαίνουν ιδιαίτερα όταν το παιχνίδι έχει διαφορετική εξέλιξη από την αναμενόμενη για τους οπαδούς. Ακόμα περισσότερο όταν είναι σε μεγάλο βαθμό απορροφημένοι από τον αγώνα και ενθουσιασμένοι από το ενδεχόμενο να κερδίσει η ομάδα τους. «Αν και δεν μπορούμε να προβλέψουμε το αποτέλεσμα του αγώνα», συμπληρώνει, «μπορούμε να προβλέψουμε ότι ατυχήματα σίγουρα θα συμβούν κατά την παρακολούθηση του Euro 2012 αυτόν τον Ιούνιο, ανεξάρτητα από το αν η Αγγλία θα νικήσει ή θα χάσει. 

Γι’ αυτό και όλοι οι υποστηρικτές της εθνικής ομάδας – και γενικότερα οι ιδιοκτήτες κατοικιών – πρέπει να επανεξετάσουν τα ασφαλιστήρια συμβόλαια και τους όρους που αυτά περιλαμβάνουν σχετικά με τις καλύψεις από ατυχήματα, θυμίζοντάς τους ότι το να αξιώνει κανείς αποζημίωση για σκόπιμη φθορά θεωρείται απάτη. Ελπίζουμε και ευχόμαστε η αγωνιστική περίοδος να φέρει την επιτυχία στην Αγγλία».