Όποιος καινοτομεί… κερδίζει!

Οι ραγδαίες τεχνολογικές και πολιτισμικές αλλαγές που συντελούνται παγκοσμίως, έχουν θέσει την καινοτομία στο επίκεντρο της στρατηγικής των ασφαλιστικών εταιρειών και των συμβούλων διαχείρισης. 

Ο κ. Tom Peters, επικεφαλής της εταιρείας συμβούλων Tom Peter’s Company, μιλώντας στο συνέδριο «Insurance Accounting & Systems Assn. Inc. Educational Conference and Business Show» στο Σαν Ντιέγκο, δήλωσε ότι οι διοικήσεις δεν έχουν πλέον την πολυτέλεια του χρόνου όταν πρόκειται για την καινοτομία. «Το μυστικό της επιτυχίας δεν είναι η εξυπνάδα, αλλά να δοκιμάζει κανείς ιδέες. Όποιος δοκιμάζει ταχύτερα, κερδίζει», συμπλήρωσε.

Επιπλέον, είπε ότι όταν μια εταιρεία έχει αποφασίσει να αναλάβει μια πρωτοβουλία, δεν πρέπει να λειτουργεί με ημίμετρα, καθώς δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα. Παρόλα αυτά, τόνισε τη σημασία της προσεκτικής εφαρμογής των εταιρικών πρωτοβουλιών, λέγοντας ότι οι εταιρείες είναι προτιμότερο να επικεντρώνονται σε σχέδια που μπορούν να πραγματοποιηθούν άμεσα και όχι σε σχέδια μακροπρόθεσμα. 

Ο κ. Peters πρότεινε επίσης στις διοικήσεις των εταιρειών να επικεντρωθούν στην εκπαίδευση του προσωπικού τους. Τόνισε ότι οι επιτυχείς διευθυντές θα πρέπει να είναι υπερήφανοι για την ικανότητά τους να ακούν και να διατηρούν θετική στάση στις συναντήσεις της εταιρείας