Πάνος Δημητρίου: Ο διαμεσολαβητής δεν μπορεί να αντικατασταθεί

Την πεποίθησή του ότι ο διαμεσολαβητής είναι αναντικατάστατος εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Generali Hellas κ. Πάνος Δημητρίου μεταξύ πολλών προβληματισμών όμως για την πολιτεία και τους πολιτικούς, που όπως είπε «φαίνεται πως δεν τους έχουμε πείσει».

«Ο διαμεσολαβητής να ξέρετε δεν μπορεί να αντικατασταθεί και δεν το λέω για να γίνω ευχάριστος» απάντησε σε σχετικό ερώτημα ο κ. Δημητρίου μιλώντας στην εκδήλωση-συζήτηση των ΕΕΑΕ-ΕΣΑΠΕ-ΣΕΜΑ που έγινε με την υποστήριξη του ΕΕΑ.

Αναλύοντας το σκεπτικό του ό κ. Δημητρίου είπε μεταξύ άλλων ότι πρώτον στη Βόρεια Ευρώπη οι πολίτες δεν συνηθίζουν «να βγαίνουν έξω», σε αντίθεση με τον Έλληνα που είναι «πιο ανοιχτός».

Δεύτερον, επισήμανε, αυτές οι αγορές είναι ήδη αναπτυγμένες. Αλλά μία αγορά που δεν είναι ανεπτυγμένη δεν μπορεί να αναπτυχθεί μέσω του διαδικτύου. «Αν μιλάτε πιο συχνά για την ασφάλιση όπως πρότεινε ο κ. Γεωργακόπουλος», είπε, η αγορά θα αναπτυχθεί.

Για τα ψηφιακά εργαλεία είπε, ότι ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να αξιοποιηθούν είναι να βελτιωθεί η εξυπηρέτηση του πελάτη με τρόπο που θα τον βοηθήσουν να καλύψει τις ανάγκες του. «Ο διαμεσολαβητής όχι μόνον δεν θα έχει πρόβλημα έτσι, αλλά θα διαπρέψει», συμπέρανε.

Ο κ. Δημητρίου δεν έκρυψε ωστόσο τη στενοχώρια του περιγράφοντας την αντιμετώπιση του κλάδου από τον πολιτικό κόσμο. «Νομίζω πρέπει να μας προβληματίσει. Είχαμε τους πολιτικούς οι οποίοι δεν απάντησαν κι εδώ είναι όλη η ασφαλιστική αγορά και βλέπω και δημοσιογράφους. Νομίζω πήραμε το μήνυμα ότι δεν τους έχουμε πείσει και θα πρέπει να δούμε ποια μπορεί να είναι τα επόμενα βήματα που θα πρέπει να κάνουμε από κοινού», είπε και τόνισε την παρουσία του επόπτη της ΔΕΙΑ κ. Σταύρου Κωνσταντά, που παρέμεινε στη συζήτηση.

Ο κλάδος της υγείας και τα συνταξιοδοτικά προγράμματα

Για υγεία και τους κλάδους στους οποίους βλέπει περιθώρια ανάπτυξης ο Δημητρίου εντόπισε ότι «το κομμάτι της υγείας αναπτύσσεται όπως αναπτύσσεται και στο εξωτερικό. Ο λόγος είναι πολύ απλός, πρώτον είναι ένα πρόγραμμα στο οποίο ο πελάτης βλέπει άμεσα ότι παίρνει κάτι πίσω και δεύτερον τα προγράμματα είναι πλέον διαφορετικά από το παρελθόν, με καλύψεις όπως αυτές που αφορούν την πρόληψη».

Ειδικότερα όμως για τα συνταξιοδοτικά προγράμματα (και κάνοντας και πάλι αναφορά στον πολιτικό κόσμο) είπε ότι έχουν μέλλον και θα αναπτυχθούν καθώς το συνταξιοδοτικό σύστημα στην Ελλάδα έχει προβλήματα. «θα το δούμε μπροστά μας», είπε.

Τέλος στάθηκε στο ζήτημα της ασφάλισης των κατοικιών, τονίζοντας ότι όταν μιλάμε για ασφάλισης κατοικίες αυτό δεν αφορά μόνον τους σεισμούς. «Μιλάμε για φυσικές καταστροφές και είναι ζήτημα που απασχολεί έντονα σε όλη την Ευρώπη», είπε.

Σε ερώτηση για το μέλλον των προμηθειών σε προγράμματα unit linked ο κ. Δημητρίου είπε ότι γίνεται προσπάθεια από την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος. Αναφέρθηκε μάλιστα σε συνάντηση της Γενικής Διευθύντριας της ΕΑΕΕ κ. Ελίνας Παπασπυροπούλου με τον Αντιπρόεδρο της ΕΕ κ. Μαργαρίτη Σχοινά, όπου του έθεσε τα θέματα και τα προβλήματα έγιναν αντιληπτά.

Ο κ. Δημητρίου ανέφερε δεν μπορεί να δοθεί δέσμευση ότι οι προτάσεις δεν θα περάσουν, αλλά τόνισε πάντως ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια. Κατά την άποψή του, ο διαμεσολαβητής είναι αυτός που ενημερώνει τον πελάτη για τις εξελίξεις. «Αν καταργηθούν οι προμήθειες πιστεύω ότι η αγορά θα πληγωθεί γιατί κανείς διαμεσολαβητής δεν θα πουλάει χωρίς προμήθεια», είπε. Από την άλλη πρόσθεσε ότι «δεν μπορούν να υπάρχουν προμήθειες που δεν είναι δίκαιες. Πρέπει να υπάρχει εύλογη αξία και για τον πελάτη».

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*