back to top
9.1 C
Athens
Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2026

ERGO Hellas: Γερός παίκτης για Munich Re και ERGO Int

Ελενα Ερμείδου

Καθαρό αποτέλεσμα ύψους 1.271 εκατομμυρίων ευρώ κατέγραψε η Munich Re το πρώτο τρίμηνο του 2023, με την ERGO να συνεισφέρει κατά 219 εκατομμύρια ευρώ. Σε διεθνές επίπεδο η ERGO  Int ανακοίνωσε 12 εκατομμύρια καθαρό αποτέλεσμα.  Στο αποτέλεσμα της ERGO  Int επέδρασαν οι σοβαρές ζημιές στον κλάδο περιουσίας και ατυχημάτων στην Πολωνία και άλλες υψηλές αξιώσεις προς τον κλάδο νομικής προστασίας τις οποίες ζημιές εν μέρει αντισθάθμισαν τα ισχυρά αποτελέσματα της ERGO Ελλάδας και του Βελγίου.  Στο πλαίσιο αυτό, η Munich Re να προσοδοκά καθαρά αποτελέσματα ύψους 4 δισεκατομμυρίων για την οικονομική χρήση 2023.

- Advertisement -

Στο πρώτο τρίμηνο του 2023, η Munich Re κατέγραψε καθαρό αποτέλεσμα 1.271 εκατομμύρια ευρώ  (1,480 εκ.).  Η μείωση αποδίδεται στο μεγάλο όγκο ζημιών από φυσικές καταστροφές.  Τα έσοδα από τις ασφαλιστικές συμβάσεις ενισχύθηκαν στα 14.273 εκατομμύρια ευρώ  (13,261 εκ.).  Το συνολικό τεχνικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στα 1.809 εκατομμύρια  (1.863 εκ.).

Το λειτουργικό αποτέλεσμα στο 1,768 εκ. (1,864 εκ.). Ο δείκτης ζημιών και εξόδων προς τα καθαρά αντασφάλιστρα  παρά τις ζημιές από τις φυσικές καταστροφές στο 86,5%,  (86%). Τα ίδια κεφάλαια αυξήθηκαν στα 28,182 εκ. συγκριτικά με τις αρχές του έτους που υπολογίστηκαν στα 27.245 εκ.  Ο δείκτης φερεγγυότητας πλησίον του 254% (260%, 31η Δεκ. 2022). Οι αποδόσεις ιδίων κεφαλαίων στο 17,3% (23.6%).

- Advertisement -

Σημειώνεται ότι η Munch Re έχει ήδη προγραμματίσει την επαναγορά μετοχών 1 δισεκατομμυρίου ευρώ.

Αντασφάλειες: Καθαρό αποτέλεσμα 1,051 εκ. ευρώ

Οι αντασφάλειες συνεισέφεραν στο συνολικό αποτέλεσμα κατά 1.051 εκ.  (1.324 εκ.). Τα έσοδα από τις συμβάσεις αυξήθηκαν στα 9.232 εκ. (8.656 εκ.). Το συνολικό τεχνικό αποτέλεσμα στο 1.248 εκ.  (1.588 εκ.),  και το λειτουργικό αποτέλεσμα στο 1.467 εκ. (1.598 εκ).  Τον Απρίλιο, κατά την περίοδο της ανανέωσης των αντασφαλιστικών συμβάσεων η Munich Re πέτυχε αύξηση των εγγεγραμμένων αντασφαλίστρων 11,1% στα 2,9 δισεκατομμύρια ευρώ.

ERGO: Καθαρό αποτέλεσμα 219 εκ.

Η ERGO έγραψε καθαρό αποτέλεσμα 219 εκατομμύριων  (156 εκ. ). Τα ασφαλιστικά έσοδα από τις συμβάσεις αυξήθηκαν στα  5,041 εκατομμύρια  (4,605 εκ.),με συμμετοχή όλων των επιμέρους κλάδων  Ο κλάδος Περιουσίας και Ατυχημάτων στην Γερμανία συνεισέφερε σημαντικά με καθαρό αποτέλεσμα 166 εκατομμυρίων  (-64 εκ.). Ο κλάδος Ζωής και Υγείας στην Γερμανία με 41 εκατομμύρια καθαρό αποτέλεσμα  (137 εκ).

Διεθνώς η ERGO Int έγραψε καθαρό αποτέλεσμα 12 εκατομμυρίων (84 εκ)  το οποίο επηρρεάστηκε από ζημιές στον κλάδο Περιουσίας  και Ατυχημάτων στην Πολωνία, των αξιώσεων στον κλάδο νομικής προστασίας καθώς και κατά περίπτωση αποτελεσμάτων στον κλάδο υγείας της Ισπανίας.  Οι ζημιές ωστόσο που εμφάνισε η ERGO Int αντισταθμίστηκαν από τα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα που εμφάνισαν ERGO Ελλάδος και η ERGO Βελγίου.

Το συνολικό τεχνικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στα 561 εκατομμύρια ευρώ  (275 εκ), και το λειτουργικό αποτέλεσμα στα 301 εκατομμύρια ευρώ (267 εκ) . Στο κλάδο Περιουσίας και Ατυχημάτων ο δείκτης εξόδων και ζημιών προς τα καθαρά ασφάλιστρα στο 81,2%  (106,3%);  Και για την  ERGO International, στο  95,4% (88,7%).

Επενδυτικό αποτέλεσμα στο  1.612 εκ. 

Το επενδυτικό αποτέλεσμα της Munich Re αυξήθηκε στα 1.612 εκατομμύρια  (258 εκ.) επωφελούμενο από τις υψηλότερες αποδόσεις και την αύξηση των επιτοκίων.

Σημειώνεται ότι τα οικονομικά αποτελέσματα της Munich Re είναι υπολογισμένων για πρώτη φορά βάσει των λογιστικών προτύπων IFRS 9 και IFRS 17.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Από την αποζημίωση στην πρόληψη: Πώς η ERGO στηρίζει με υπευθυνότητα την κοινωνική ανθεκτικότητα

Οι πρωτοβουλίες αυτές δεν αποτελούν αποσπασματικές ενέργειες, αλλά μέρος ενός ευρύτερου αξιακού πλαισίου που ορίζει την ταυτότητα της εταιρείας

Η ERGO χορηγός της Ίντερ Μαϊάμι, επιταχύνοντας τη διεθνή της επέκταση

Η συμφωνία με τον ποδοσφαιρικό σύλλογο αλλά και το rebranding της NEXT Insurance αποτελούν στρατηγικό ορόσημο για τον γερμανικό όμιλο

Ο ασφαλιστικός κλάδος στην κορυφή: Τι μας λένε τα κέρδη του 2024

Η μεγαλύτερη πρόκληση δεν είναι η αύξηση των κερδών, αλλά η διατήρησή τους και η επέκταση σε νέες ανάγκες, ενώ μάλιστα η διεθνής οικονομία παραμένει αβέβαιη

ERGO Ασφαλιστική: Top Employer σε Ελλάδα και Ευρώπη το 2026

Προσφέροντας ένα περιβάλλον «που προσαρμόζεται στις ανάγκες του σύγχρονου κόσμου της εργασίας και εξελίσσεται διαρκώς μαζί με τους ανθρώπους του»

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η Ελλάδα πρώτη στο οικονομικό στρες, σε νέα διεθνή έρευνα

Ο συνδυασμός χαμηλών αποδοχών, υψηλού κόστους στέγασης και επίμονης ανεργίας, κατά την Compare the Market, ασκεί τη μεγαλύτερη πίεση στα ελληνικά νοικοκυριά

Μακρόπνοη συνεργασία ανακοίνωσαν οι AIG και CVC

Η ασφαλιστική θα επενδύσει έως 3,5 δισ. δολάρια αναζητώντας διαφοροποιημένες ευκαιρίες

Οι δέκα κορυφαίες γεωπολιτικές εξελίξεις για το 2026

Σύμφωνα με την έκθεση της ΕΥ «2026 Geostrategic Outlook», οι γεωπολιτικές δυναμικές αναμένεται να συνεχίσουν να επηρεάζουν καθοριστικά αγορές και επιχειρήσεις

Οι 3 πυλώνες του συνταξιοδοτικού συστήματος στην Κύπρο: Το τρίπτυχο της οικονομικής ασφάλειας

Στο κυπριακό μοντέλο, η σύνταξη αποτελεί πεδίο συνδιαμόρφωσης για κράτος, εργοδότες και πολίτες

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Κλειστά την Τετάρτη 21/1 όλα τα σχολεία της Περιφέρειας Αττικής

Στόχος ο περιορισμός των μετακινήσεων ενόψει ισχυρών φαινομένων από το μεσημέρι της Τετάρτης

Σε πανηγυρικό κλίμα η Εκλογοαπολογιστική ΓΣ της ΠΟΑΔ

Ο Πρόεδρος Ηλίας Τσολάκης απένειμε τιμητική πλακέτα στον απερχόμενο Ταμία Δημήτρη Σκιτζή – Η σύνθεση του νέου ΔΣ

Αυξημένη η παραγωγή ζωής και υγείας, με υποχώρηση νέων εργασιών

Τα μεγάλα πρακτορεία και οι εξαγορές χαρτοφυλακίων οδηγούν τις αυξήσεις μεριδίων

Deree και AEON Group δημιουργούν νέο πρότυπο συνεργασίας μεταξύ ακαδημαϊκού χώρου και αγοράς

Ένας δημιουργικός χώρος όπου η ακαδημαϊκή αυστηρότητα και η πρακτική της αγοράς αλληλοσυμπληρώνονται και αναβαθμίζουν η μία την άλλη

Affidea Omni Legend: Το πιο σύγχρονο PET/CT στην Ελλάδα ανοίγει νέα εποχή στη διάγνωση

Η εγκατάστασή του αλλάζει τα δεδομένα στη νευρολογική και ογκολογική απεικόνιση στη χώρα μας