back to top
20.7 C
Athens
Παρασκευή 8 Μαΐου 2026

ERGO Hellas: Γερός παίκτης για Munich Re και ERGO Int

Ελενα Ερμείδου

Καθαρό αποτέλεσμα ύψους 1.271 εκατομμυρίων ευρώ κατέγραψε η Munich Re το πρώτο τρίμηνο του 2023, με την ERGO να συνεισφέρει κατά 219 εκατομμύρια ευρώ. Σε διεθνές επίπεδο η ERGO  Int ανακοίνωσε 12 εκατομμύρια καθαρό αποτέλεσμα.  Στο αποτέλεσμα της ERGO  Int επέδρασαν οι σοβαρές ζημιές στον κλάδο περιουσίας και ατυχημάτων στην Πολωνία και άλλες υψηλές αξιώσεις προς τον κλάδο νομικής προστασίας τις οποίες ζημιές εν μέρει αντισθάθμισαν τα ισχυρά αποτελέσματα της ERGO Ελλάδας και του Βελγίου.  Στο πλαίσιο αυτό, η Munich Re να προσοδοκά καθαρά αποτελέσματα ύψους 4 δισεκατομμυρίων για την οικονομική χρήση 2023.

- Advertisement -

Στο πρώτο τρίμηνο του 2023, η Munich Re κατέγραψε καθαρό αποτέλεσμα 1.271 εκατομμύρια ευρώ  (1,480 εκ.).  Η μείωση αποδίδεται στο μεγάλο όγκο ζημιών από φυσικές καταστροφές.  Τα έσοδα από τις ασφαλιστικές συμβάσεις ενισχύθηκαν στα 14.273 εκατομμύρια ευρώ  (13,261 εκ.).  Το συνολικό τεχνικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στα 1.809 εκατομμύρια  (1.863 εκ.).

Το λειτουργικό αποτέλεσμα στο 1,768 εκ. (1,864 εκ.). Ο δείκτης ζημιών και εξόδων προς τα καθαρά αντασφάλιστρα  παρά τις ζημιές από τις φυσικές καταστροφές στο 86,5%,  (86%). Τα ίδια κεφάλαια αυξήθηκαν στα 28,182 εκ. συγκριτικά με τις αρχές του έτους που υπολογίστηκαν στα 27.245 εκ.  Ο δείκτης φερεγγυότητας πλησίον του 254% (260%, 31η Δεκ. 2022). Οι αποδόσεις ιδίων κεφαλαίων στο 17,3% (23.6%).

- Advertisement -

Σημειώνεται ότι η Munch Re έχει ήδη προγραμματίσει την επαναγορά μετοχών 1 δισεκατομμυρίου ευρώ.

Αντασφάλειες: Καθαρό αποτέλεσμα 1,051 εκ. ευρώ

Οι αντασφάλειες συνεισέφεραν στο συνολικό αποτέλεσμα κατά 1.051 εκ.  (1.324 εκ.). Τα έσοδα από τις συμβάσεις αυξήθηκαν στα 9.232 εκ. (8.656 εκ.). Το συνολικό τεχνικό αποτέλεσμα στο 1.248 εκ.  (1.588 εκ.),  και το λειτουργικό αποτέλεσμα στο 1.467 εκ. (1.598 εκ).  Τον Απρίλιο, κατά την περίοδο της ανανέωσης των αντασφαλιστικών συμβάσεων η Munich Re πέτυχε αύξηση των εγγεγραμμένων αντασφαλίστρων 11,1% στα 2,9 δισεκατομμύρια ευρώ.

ERGO: Καθαρό αποτέλεσμα 219 εκ.

Η ERGO έγραψε καθαρό αποτέλεσμα 219 εκατομμύριων  (156 εκ. ). Τα ασφαλιστικά έσοδα από τις συμβάσεις αυξήθηκαν στα  5,041 εκατομμύρια  (4,605 εκ.),με συμμετοχή όλων των επιμέρους κλάδων  Ο κλάδος Περιουσίας και Ατυχημάτων στην Γερμανία συνεισέφερε σημαντικά με καθαρό αποτέλεσμα 166 εκατομμυρίων  (-64 εκ.). Ο κλάδος Ζωής και Υγείας στην Γερμανία με 41 εκατομμύρια καθαρό αποτέλεσμα  (137 εκ).

Διεθνώς η ERGO Int έγραψε καθαρό αποτέλεσμα 12 εκατομμυρίων (84 εκ)  το οποίο επηρρεάστηκε από ζημιές στον κλάδο Περιουσίας  και Ατυχημάτων στην Πολωνία, των αξιώσεων στον κλάδο νομικής προστασίας καθώς και κατά περίπτωση αποτελεσμάτων στον κλάδο υγείας της Ισπανίας.  Οι ζημιές ωστόσο που εμφάνισε η ERGO Int αντισταθμίστηκαν από τα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα που εμφάνισαν ERGO Ελλάδος και η ERGO Βελγίου.

Το συνολικό τεχνικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στα 561 εκατομμύρια ευρώ  (275 εκ), και το λειτουργικό αποτέλεσμα στα 301 εκατομμύρια ευρώ (267 εκ) . Στο κλάδο Περιουσίας και Ατυχημάτων ο δείκτης εξόδων και ζημιών προς τα καθαρά ασφάλιστρα στο 81,2%  (106,3%);  Και για την  ERGO International, στο  95,4% (88,7%).

Επενδυτικό αποτέλεσμα στο  1.612 εκ. 

Το επενδυτικό αποτέλεσμα της Munich Re αυξήθηκε στα 1.612 εκατομμύρια  (258 εκ.) επωφελούμενο από τις υψηλότερες αποδόσεις και την αύξηση των επιτοκίων.

Σημειώνεται ότι τα οικονομικά αποτελέσματα της Munich Re είναι υπολογισμένων για πρώτη φορά βάσει των λογιστικών προτύπων IFRS 9 και IFRS 17.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Τα μηνύματα των ραντάρ της ERGO και της Munich Re προς τους ασφαλιστές

Η έκθεση «Tech Trend Radar 2026» συνοψίζει τις παγκόσμιες τεχνολογικές εξελίξεις που διαμορφώνουν τον ασφαλιστικό κλάδο τα επόμενα χρόνια

ERGO My Auto – Έμφαση στην κάλυψη φυσικών φαινομένων για τα οχήματα

Μέσω του προγράμματος η ERGO στοχεύει στην ενίσχυση της αίσθησης ασφάλειας των οδηγών, προσφέροντας ολοκληρωμένες καλύψεις

Η ERGO Hellas στη 2η AdvantAge Ημέρα Καριέρας για επαγγελματίες 50+

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6/5 στο OTE Academy στο Μαρούσι, δικτυώνοντας εταιρείες και υποψηφίους σε ένα περιβάλλον ευκαιριών

Στη Σπάρτη το Run Greece, με τη χορηγία της ERGO – Επόμενος σταθμός η Καβάλα

Η εταιρεία στήριξε ενεργά τη διοργάνωση, προβάλλοντας έμπρακτα τη σύνδεση του αθλητισμού με την ασφάλεια και την ευεξία

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Στις 28/5 το 16ο Διεθνές Συνέδριο της Insurance Europe

Με θέμα «Building resilience in an uncertain world» – Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα

Universal Life: Στρατηγική συνεργασία με τον Όμιλο ΙΑΣΩ για αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας στην Ελλάδα

Στο πλαίσιο της συνεχούς ενίσχυσης και διεύρυνσης του δικτύου της, με στόχο την αποτελεσματική κάλυψη αναγκών των ασφαλισμένων της σε Κύπρο και εξωτερικό

Καμπανάκι από τραπεζίτες και υπουργούς Οικονομικών για το private credit

Τράπεζες, ασφαλιστικές, εταιρείες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και private equity είναι εκτεθειμένες σε μια σειρά αυξανόμενων κινδύνων, σύμφωνα με το FSB

Τα μηνύματα των ραντάρ της ERGO και της Munich Re προς τους ασφαλιστές

Η έκθεση «Tech Trend Radar 2026» συνοψίζει τις παγκόσμιες τεχνολογικές εξελίξεις που διαμορφώνουν τον ασφαλιστικό κλάδο τα επόμενα χρόνια

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Νέα δωρεά 100 εκατ. ευρώ από τις 4 συστημικές τράπεζες για την αναβάθμιση σχολικών υποδομών

Τον 2ο κύκλο χορηγίας στο Πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» ενεργοποίησαν οι Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα και Πειραιώς

Νέος Πρόεδρος στην Ελληνική Στατιστική Αρχή

Δείτε το βιογραφικό του καθηγητή Αθανάσιου Κατσή

Ευστάθιος Τσαούσης, Αντιπρόεδρος Επικουρικού Κεφαλαίου: «Ένας θεσμός που στην πράξη εγγυάται την αξιοπιστία της ασφάλισης»

Στην επέτειο των 50 χρόνων ξεκινά η συζήτηση για την επόμενη μέρα της ασφάλισης αυτοκινήτου, μέσα από ένα συνέδριο (12/5) που φέρνει στο ίδιο τραπέζι Πολιτεία, αγορά και επιστημονική κοινότητα

Η ethosBUSINESS στο δίκτυο των εμπορικών συνεργατών της Τειρεσίας

Η συνεργασία επιτρέπει σε επιχειρήσεις κάθε μεγέθους και κλάδου να αξιολογήσουν μέσω της πλατφόρμας TSEK τη φερεγγυότητα όσων συναλλάσσονται μαζί τους

Στις 8 Μαΐου το καθιερωμένο ραντεβού των Ελλήνων εξαγωγέων

Σε μια χρονιά που οι ελληνικές εξαγωγές δοκιμάζονται στο ρευστό διεθνές περιβάλλον, τα #gefa26 αναδεικνύουν τις προκλήσεις και προτείνουν εργαλεία αντιμετώπισης