Μειώσεις στα ασφάλιστρα οχημάτων από την Axa

Τη σκυτάλη των μειώσεων στα τιμολόγια του αυτοκινήτου, παίρνει από την 1η Ιουλίου η AXA Ασφαλιστική, διευρύνοντας την παραμετρική τιμολόγηση από την οποία προκύπτουν σημαντικές εκπτώσεις έως και 20% στα ασφάλιστρα του αυτοκινήτου. 

Η εταιρεία αξιοποιεί το νέο μηχανογραφικό σύστημα Tecnisys, προκειμένου να επεκτείνει τα παραμετρικά κριτήρια που εφαρμόζει για το σύνολο των ασφαλισμένων της στον κλάδο αυτοκινήτου, με στόχο την ενίσχυση της ανταποδοτικότητας για τους ασφαλισμένους της. Τα νέα τιμολόγια εφαρμόζονται τόσο για τις νέες αιτήσεις όσο και τις ανανεώσεις συμβολαίων, καθώς επίσης και σε όλες τα προγράμματα ασφάλισης, Classic, Extra, Premium και τις καλύψεις.

Η παραμετρική τιμολόγηση της AXA, εισάγει κριτήρια όπως:

• η ηλικία του οδηγού, μέσα από τη δημιουργία πέντε διαφορετικών κλιμακων ασφαλιστηρίου
• τα έτη κατοχής της άδειας οδήγησης, με σταδιακή μείωση του συντελεστή μέχρι και το 9ο έτος κατοχής της άδειας
• η ηλικία του οχήματος, που προβλέπει χαμηλότερο ασφάλιστρο για τα οχήματα μετά την πενταετία
• η ζώνη τιμολόγησης ή τον τόπο μόνιμης κατοικίας του ιδιοκτήτη του οχήματος

Η AXA Ασφαλιστική εισάγει επίσης νέους παράγοντες τιμολόγησης, όπως:

• τα έτη ανανέωσης του ασφαλιστηρίου, με μείωση ασφαλίστρου στις καλύψεις αστικής ευθύνης που φθάνει το 10% στα πέντε έτη
• η ηλικία του οχήματος, με τα νέα οχήματα να απολαμβάνουν χαμηλότερο ασφάλιστρο για την κάλυψη ιδίων ζημιών σε σχέση με τα παλαιότερα οχήματα
• τα κυβικά του οχήματος, με τη δημιουργία τριών κλιμακίων ασφαλίστρου και χαμηλότερο ασφάλιστρο για τα μικρότερου κυβισμού οχήματα

Οι παραπάνω αλλαγές έχουν σαν αποτέλεσμα τη μείωση κατά μέσο όρο του ασφαλίστρου κατά 5% στο πρόγραμμα Classic, η οποία σε συγκεκριμένο προφίλ οδηγού μπορεί να φτάσει το 20%. Στο πρόγραμμα Extra η μείωση σε συγκεκριμένο προφίλ οδηγού μπορεί να φτάσει έως και το 15%, ενώ στο πρόγραμμα Premium το ασφάλιστρο είναι οικονομικότερο στα νέα μεγάλης αξίας οχήματα που έχουν έμπειρο οδηγό.

Πέραν των παραπάνω μεταβολών στα επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης , το νέο τιμολόγιο προβλέπει επίσης μείωση κατά 20% στα ασφάλιστρα των φορτηγών ιδιωτικής χρήσης αγροτικών και μείωση του επασφάλιστρου του ηλικιακά νέου οδηγού όταν πρόκειται για δεύτερο οδηγό και όχι τον ιδιοκτήτη του οχήματος.

Όπως σημειώνεται στην εγκύκλιο που έχει αποσταλεί προς το δίκτυο, τα νέα τιμολόγια της εταιρείας είναι αποτέλεσμα της ανάλυσης των συνθηκών που επικρατούν στην ελληνική αγορά, αλλά και των αποτελεσμάτων του κλάδου αυτοκινήτου, όπως αυτά διαμορφώθηκαν τα τελευταία χρόνια.

Το παραμετρικό τιμολόγιο που εφαρμόζει πλέον μεγάλος αριθμός ασφαλιστικών εταιρειών, βασίζεται σε ιστορικά στοιχεία και προϋποθέτει τη συστηματική μελέτη δεδομένων για ένα ικανό αριθμό ετών, συμβάλλοντας έτσι στον εξορθολογισμό των ασφαλίστρων με βάση ασφαλή συμπεράσματα για τη συμπεριφορά του οδηγού και του οχήματος.