Οι δημοσκοπήσεις ενθαρρύνουν την ανάληψη επενδυτικού κινδύνου !

του Δημήτρη Τζάνα

Οι διεθνείς οίκοι συνεχίζουν τη δημοσιοποίηση εκθέσεων με τις οποίες επιβεβαιώνουν την ψήφο εμπιστοσύνης τους στις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και του χρηματιστηρίου.

Έτσι, η Morgan Stanley εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή πολιτικής «ανεξαρτήτως αποτελέσματος στις εκλογές».

Οι Financial Times πλέκουν το εγκώμιο της Ελλάδος που πέτυχε τη μεγάλη ανατροπή και από τα «σκουπίδια» οδεύει προς την επενδυτική βαθμίδα.

H Barclays θεωρεί ότι  οι  εκλογές της 21ης Μαΐου ανοίγουν το  «νέο μεγακύκλο πολυετούς  ανάπτυξης της Ελλάδας» και αναμένει αναβάθμιση των ελληνικών assets.

Η Goldman Sachs επανέρχεται στη σύστασή της για αυξημένες τοποθετήσεις σε ελληνικούς τίτλους και η Deutsche Bank αναβαθμίζει την τιμή στόχο της μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς!

Την ίδια ώρα ο πληθωρισμός του Απριλίου υποχωρεί στο +3% από +4,6% το Μάρτιο και η υπεραπόδοση των φοροεσόδων διαμορφώνει στο 4μηνο το πρωτογενές πλεόνασμα στα 2,4 δις. ευρώ.

Προκαλείται έτσι  ευφορία στον Υπουργό Οικονομικών και αυξημένη προδιάθεση για νέες παροχές, με το Διοικητή της ΤτΕ να επαναλαμβάνει τη θέση του για ανάγκη δημοσιονομικής πειθαρχίας καθώς η ελληνική οικονομία οφείλει να επανέλθει σε πολιτικές πρωτογενών πλεονασμάτων ενόσω διαρκεί  η περίοδο χάριτος για την εξυπηρέτηση του ύψους 96,3  δις. ευρώ του δανείου  από τον EFSF (ως το 2032).

Ενόψει των παραπάνω το ελληνικό χρηματιστήριο προσπέρασε την απροθυμία τηςMorgan Stanley International της αύξησης του αριθμού των εταιρειών του MSCI Standard Greece τις προηγούμενες ημέρες που παρέμειναν στις  10.

Με το Γ.Δ. να αναμετράται με το υψηλό του έτους, τις 1.133 μονάδες της 1ης Μαρτίουκαι με τις 1.150 μονάδες να αποτελούν το κοντινότερο ισχυρό όριο αντίστασης.

Διαβάστε τη συνέχεια στο banks.com. gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*