Η αξία της πρόληψης: Η ΕΑΕΕ για την Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας

Στην αξία της πρόληψης δίνει έμφαση η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος με αφορμή την τρέχουσα Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας.

Η Ένωση, σε ανάρτησή της στα social media αναφέρει:

Γνωρίζετε πώς να διαλέξετε το σωστό κάθισμα αυτοκινήτου για τα παιδιά σας;  Επιλέξτε για το παιδί σας ένα ποιοτικό κάθισμα που να φέρει ετικέτα με το γράμμα Ε. Αυτό σημαίνει ότι το κάθισμα έχει περάσει τον έλεγχο ποιότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Διαλέξτε το σωστό κάθισμα με βάση το βάρος του παιδιού σας και τοποθετήστε το στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

H αξία της πρόληψης

Με την πρώτη ματιά, πρόληψη και ασφάλιση μοιάζουν έννοιες αντιφατικές μεταξύ τους. Στην πραγματικότητα όμως δεν είναι παρά οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, αυτού της φροντίδας για το μέλλον. Με την ασφάλιση προνοούμε ώστε να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για τα απρόοπτα της ζωής, μικρά και μεγάλα, που θα φέρει το αύριο. Με την πρόληψη πάλι, φροντίζουμε από πριν ώστε να αποφύγουμε μελλοντικές δυσκολίες ή να μειώσουμε σημαντικά τις πιθανότητες να μας συμβούν.

Πολλές δυσκολίες στη ζωή είναι απρόβλεπτες. Αυτές όμως που μπορούν να προβλεφθούν, κάνουν την πρόληψη μια αξία πολύτιμη. Στην ΕΑΕΕ αναγνωρίζουμε την αξία αυτή και, έχοντας συναίσθηση του ειδικού βάρους της αποστολής μας, συμβάλλουμε ενεργά στη διάδοσή της. Με εκπαιδευτικές δράσεις, με εκδηλώσεις, μέσα από τη δράση των εταιριών-μελών μας και με κάθε άλλο τρόπο που διαθέτουμε.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η δημιουργία μιας κουλτούρας πρόληψης κάνει τη ζωή όλων μας καλύτερη. Μας θωρακίζει και μας προσφέρει μια σταθερά καλή ποιότητα ζωής, με όλο και λιγότερους κινδύνους, δυσκολίες και απρόοπτα.

Συνδυάζοντας την ασφάλιση και την πρόληψη, ο άνθρωπος είναι καλυμμένος από κάθε άποψη. Νιώθει ακόμα περισσότερο ασφαλής. Ελεύθερος να κάνει σχέδια και όνειρα, να βάλει στόχους, να προχωρήσει στη ζωή ακάθεκτος.

Στην ενότητα αυτή θα βρείτε χρήσιμο περιεχόμενο, δοσμένο με ευχάριστο και χρηστικό τρόπο, που θα σας βοηθήσει να βάλετε σήμερα κιόλας στη ζωή σας το πολύτιμο αγαθό της πρόληψης.

Μάθετε περισσότερα εδώ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*