Η Eurolife FFH ενισχύει τον διάλογο για τον κοινωνικό αντίκτυπο

Η εταιρεία στήριξε το συνέδριο Φιλανθρωπία 2.0 με τίτλο «Η σημασία του κοινωνικού αντικτύπου» που διοργάνωσε το HIGGS

Η Eurolife FFH στηρίζοντας με συνέπεια πρωτοβουλίες που έχουν στόχο την ενδυνάμωση της Κοινωνίας των Πολιτών, στάθηκε δίπλα στο ετήσιο συνέδριο Φιλανθρωπία 2.0 που διοργάνωσε το HIGGS, ως Μεγάλος Χορηγός. Το διήμερο συνέδριο με θέμα «Η σημασία του κοινωνικού αντικτύπου», πραγματοποιήθηκε στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων στις 10 και 11 Μαΐου, προσελκύοντας περισσότερα από 500 άτομα. Συνολικά 38 ομιλητές, σημαντικά στελέχη από οργανώσεις της ΚτΠ, κοινωφελή ιδρύματα, επιχειρήσεις, δημόσιους φορείς και πανεπιστημιακά ιδρύματα, καθώς και εμπειρογνώμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μοιράστηκαν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, αναδεικνύοντας επιτυχημένα παραδείγματα και best practices στο χώρο της Κοινωνίας των Πολιτών.

Το ετήσιο συνέδριο Φιλανθρωπία 2.0 αποτελεί ένα σημείο συνάντησης το οποίο φιλοδοξεί να αναδείξει το ρόλο των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών. Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι οργανώσεις της ΚτΠ τα τελευταία χρόνια, είναι η ανάδειξη του ρόλου και του αποτυπώματός τους μέσα από τη μέτρηση και τεκμηρίωση του θετικού τους κοινωνικού αντικτύπου. Στόχος του φετινού συνεδρίου ήταν να προωθήσει έναν δημιουργικό διάλογο γύρω από αυτόν ακριβώς τον κοινωνικό αντίκτυπο που μπορούν να έχουν οι πρωτοβουλίες κοινωφελούς χαρακτήρα, καθώς και το πώς αυτές μπορούν να λειτουργήσουν ως μοχλοί ανάπτυξης της κοινωνίας, κάτι που υπογραμμίστηκε πλήρως και από τη φετινή θεματική του συνεδρίου.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της διοργάνωσης οι συμμετέχοντες – επισκέπτες και ομιλητές – είχαν την ευκαιρία να δικτυωθούν μέσα από speed networking sessions, τα οποία πραγματοποιήθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του συνεδρίου, δίνοντας έτσι σε όλους τους συμμετέχοντες ακόμα περισσότερες δυνατότητες δημιουργικής συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων και χρήσιμων εμπειριών.

Για τη Eurolife FFH αξία έχει να αποτελεί καταλύτη για θετική αλλαγή, γι΄ αυτό και στηρίζει πρωτοβουλίες που ωφελούν το κοινωνικό σύνολο με στόχο να βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων. Η εταιρεία βρέθηκε για άλλη μια φορά στο πλευρό του HIGGS, του πρώτου και μεγαλύτερου κόμβου ενδυνάμωσης των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών. Είχε προηγηθεί η στήριξη της εταιρείας στα HIGGS Donors Speed-Dating Events, για δύο συνεχόμενες χρονιές, καθώς και στα HIGGS Pop Ups στα Ιωάννινα και την Πάτρα. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*