back to top
17.2 C
Athens
Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Fairfax: Υποχώρηση κερδοφορίας στο Underwriting

Καθαρά κέρδη ύψους 1.250 εκατομμύριου δολαρίων έναντι 588,7 εκατομμυρίων το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο του 2022, ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο του 2023, η  Fairfax Financial Holdings Limited.

Ελενα Ερμείδου

- Advertisement -

Τα καθαρά κέρδη από (αντ)ασφάλιστρα στον κλάδο Περιουσίας και Ατυχημάτων αυξήθηκαν κατά 6,1% στα 5.619,4 εκατομμύρια το πρώτο τρίμηνο του 2023 από 5.297,3 εκατομμύρια το πρώτο τρίμηνο του 2022. Τα μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα αυξήθηκαν κατά 7,2%

Ο δείκτης ζημιών και εξόδων προς τα καθαρά (αντ)ασφάλιστρα στο 94% από 93,1% το πρώτο τρίμηνο του 2022. Τα κέρδη στο underwriting στα 313,8 εκατομμύρια δολάρια από 324,4 εκατομμύρια το 2022.

- Advertisement -

Τα καθαρά έσοδα από ασφάλιστρα αυξήθηκαν 10,6% με τις δαπάνες συμπεριλαμβανομένων και των φυσικών καταστροφών να φτάνουν τα 191,9 εκατομμύρια δολάρια, ή 3,7% στο δείκτης ζημιών και εξόδων προς τα (αντ)ασφάλιστρα.

Τα προσαρμοσμένα λειτουργικά έσοδα από τον κλάδο (αντ)ασφάλιστης Περιουσίας και Ατυχημάτων αυξήθηκαν κατά 49,9% στα 843 εκατομμύρια δολάρια από 562,4 εκατομμύρια κυρίως λόγω των αύξησης των επιτοκίων και του μερίσματος από τις μετοχές.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Συντάξεις: Πώς θα αυξήσετε τον αριθμό των ατόμων που αποταμιεύουν

Ο ρόλος των ασφαλιστών εκτείνεται πέρα από τις απλές προσφορές και πωλήσεις προϊόντων.

Οι Πολωνοί (αντ)ασφαλιστές ψάχνουν για συνεργασίες

Το μεγάλο αυτό έργο ανασυγκρότησης της Πολωνίας που χρηματοδοτείται από την ΕΕ βάζει στο τιμόνι της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης την Πολωνία ενώ δρομολογεί θετικές εξελίξεις στην (αντ)ασφαλιστική αγορά

ΝΝ Group: Πουλά τις Τουρκικές επιχειρήσεις στην Zurich Türkiye

Η ολοκλήρωση των συναλλαγών τελεί υπό την αίρεση των εποπτικών αρχών και αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2025.

Πώς ασφαλίζονται οι κατοικίες για φυσικές καταστροφές, τι αλλάζει

Δύο σημαντικά κίνητρα δίνει το νέο σχέδιο νόμου για την ασφάλιση κατοικιών έναντι φυσικών καταστροφών

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Πέντε ασφαλιστικές ελέγχουν το 87% της αγοράς

Πέντε μεγάλες ασφαλιστικές ελέγχουν το 87% της αγοράς, σε όρους τεχνικών προβλέψεων

ΕΑΕΕ: Επίσκεψη στο Λονδίνο με δύο μηνύματα προς τους Lloyd’s

Ιδιαίτερα εποικοδομητική κρίνεται από το σύνολο της ασφαλιστικής αγοράς η επίσκεψη του κλιμακίου της ΕΑΕΕ στο Λονδίνο και στους Lloyd’s.

Η ΕΑΕΕ παρουσίασε την ελληνική ασφαλιστική αγορά στο Λονδίνο

Η πρωτοβουλία αυτή της ΕΑΕΕ φιλοξενήθηκε στο εμβληματικό κτίριο των Lloyd’s...

Τι συζητούν σήμερα οι αντασφαλιστές στο Baden Baden

Ξεκίνησε χτες Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024 το συνέδριο των αντασφαλιστών στο Baden Baden στην Βάδη Βυρτεμβέργη με τις κύριες συζητήσεις των αντασφαλιστών να επικεντρώνονται στις συνθήκες της προσφοράς και της ζήτησης.

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

ΤτΕ: Σε καλύτερη θέση οι τράπεζες, παρά…

Ο ελληνικός τραπεζικός τομέας είναι σε καλύτερη θέση σε σχέση με το παρελθόν για να αντιμετωπίσει πιθανές διαταραχές και να επιτελέσει τον διαμεσολαβητικό του ρόλο

Πέντε ασφαλιστικές ελέγχουν το 87% της αγοράς

Πέντε μεγάλες ασφαλιστικές ελέγχουν το 87% της αγοράς, σε όρους τεχνικών προβλέψεων

ΕΑΕΕ: Επίσκεψη στο Λονδίνο με δύο μηνύματα προς τους Lloyd’s

Ιδιαίτερα εποικοδομητική κρίνεται από το σύνολο της ασφαλιστικής αγοράς η επίσκεψη του κλιμακίου της ΕΑΕΕ στο Λονδίνο και στους Lloyd’s.

Eκδρομή στα Καλάβρυτα για τους ανθρώπους της Sofos Insurance Agency

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024, πραγματοποιήθηκε μονοήμερη εκδρομή για το εταιρικό δυναμικό των κεντρικών γραφείων της Sofos Insurance Agency

Ασφάλιση ευθύνης διευθυντών & στελεχών: Τι είναι και ποια η σημασία της για τις επιχειρήσεις

Σε μια εποχή στην οποία το επιχειρηματικό περιβάλλον γίνεται ολοένα και πιο πολύπλοκο και αυστηρότερα ρυθμισμένο, η ασφάλιση ευθύνης διευθυντών και στελεχών έχει καταστεί απαραίτητη δικλίδα ασφαλείας