Ηρθαν οι έξυπνες ασφαλίσεις αυτοκινήτου, περιουσίας

Δέκα με είκοσι ημέρες σχεδόν πριν τις εκλογικές αναμετρήσεις των πολιτικών κομμάτων εδώ και δέκα τουλάχιστον χρόνια εξαγγέλονται υποσχέσεις και δεσμεύσεις που αφορούν στην συμπόρευση της ιδιωτικής ασφάλισης με το κράτος.  Είναι χαρακτηριστικό των ελλήνων πολιτικών και των ελληνικών κομμάτων οι υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις να μένουν στην άκρη μετά τις εκλογές, μέχρι να φτάσουν οι επόμενες και τα σχέδια να βγουν από τα συρτάρια.

της Ελενα Ερμείδου

Δέκα τουλάχιστον χρόνια μιλάμε για το στήσιμο του μηχανισμού εντοπισμού των ανασφάλιστων οχημάτων. Μπορούμε να πιστέψουμε ότι δέκα χρόνια τώρα αυτός ο μηχανισμός δεν μπορεί να εντοπιστεί ή να σχεδιαστεί, ή να συντονιστεί ; Μήπως κάποιες διαδικασίες που συζητά η ΕΑΕΕ από την κυβέρνσηη και  που συνδέουν την αλυσίδα ανακόπτωνται ή δεν ολοκληρώνονται;

Ασφαλίσεις Περιουσίας και εκπτώσεις για ψήφους ή αύξηση της ασφαλιστικής βάσης; 

Σε αυτόν τον εκλογικό γύρο μπήκαν μέσα οι ασφαλίσεις περιουσίας έναντι φυσικών καταστροφών.  Το γερό χαρτί της κυβέρνησης μπήκε στην αρένα της αναμέτρησης και δεν είναι άλλο από τον ΕΝΦΙΑ Έξτρα έκπτωση 10% στον  ΕΝΦΙΑ στους φορολογούμενους που θα ασφαλίσουν τις κατοικίες τους για φυσικές καταστροφές -σεισμούς, πλημμύρες, πυρκαγιές, αλλά το μέτρο θα εφαρμοστεί μετά το 2024.

Αυτό το μέτρο συνδέεται με την νομοθετική ρύθμιση για τις ασφαλίσεις περιουσίας έναντι φυσικών καταστροφών που αποσύρθηκε πέρυσι τον Μάϊο την ημέρα της έναρξης του συνεδρίου των αντασφαλιστών στην Υδρα; Από τότε μέχρι τώρα, σιωπή.

Το μέτρο αν δεν μείνει στις προεκλογικές εξαγγελίες και εφαρμοστεί ενδεχομένως να αυξήσει την ασφαλιστική βάση ενδεχομένως και όχι.

Οδική Ασφάλεια με ρολόγια, ο κίνδυνος πώς υπολογίζεται;

Αυτές τις ημέρες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγω για μείωση του φόρου ασφαλίστρου 13% στα ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτων που κάνουν  κάνουν χρήση εφαρμογών τηλεματικής, πάλι από το 2024.

Ολα τα αυτοκίινητα που κάνουν χρήση εφαρμογών τηλεματικής θα έχουν την δικαίωμα στην μείωση του φόρου ασφαλίστρου;  Κανείς από αυτούς τους οδηγούς δεν θα προκαλέσει ατύχημα, αν τα πάρουμε απλά; Αν το δούμε πιο σύνθετα πως συνδέεται η μείωση του φόρου ασφαλίστρων 13% με τον κίνδυνο;

Εφτασαν λοιπόν λίγες ημέρες πριν τις εκλογές οι ‘Εξυπνες Ασφαλίσεις’ θα θέλαμε να δούμε και τα αναλυτικά πρσσχέδια των Υπουργείων με την ΕΑΕΕ (αν υπάρχουν) για να έχουμε μία καλύτερη εικόνα.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*