ALPHA TRUST – ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ: Μέρισμα και φέτος – Οι στόχοι της επενδυτικής

του Νίκου Κωτσικόπουλου

Πρόβλεψη για διανομή μερίσματος και φέτος έχει κάνει η εισηγμένη επενδυτική ALPHA TRUST – ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ. παρά το γεγονός ότι πέρυσι ήταν μία δύσκολη χρονιά για τις επενδύσεις στο ΧΑ. Το μέρισμα θα προέλθει από τα κέρδη παρελθουσών χρήσεων και καθώς η χρονιά φέτος εξελίσσεται πολύ θετικά τα αποτελέσματα μπορούν να υποστηρίξουν την κίνηση αυτή.

Αυτό είπε μεταξύ άλλων παρουσιάζοντας την εταιρία σε αναλυτές ο Διευθύνων Σύμβουλος της ALPHA TRUST – ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ. Βασίλειος Κλέτσας. Ο κ. Κλέτσας ανέφερε και τους στόχους της εταιρίας οι οποίοι πέραν ασφαλώς των καλών αποδόσεων όπως πάντα περιλαμβάνουν επίσης:

*Την προσπάθεια που επιχειρείται για να μειωθεί το discount της μετοχής έναν της καθαρής αξίας της (NAV) κάτω του 10%. Η εισηγμένη για να επιτύχει το στόχο αυτό, επιχειρεί και έχει επιτύχει μέχρι στιγμής βραχυχρόνια υπολογίσιμη αύξηση της ημερήσιας εμπορευσιμότητας με τη βοήθεια market maker και θέλει να προσελκύσει το ενδιαφέρον των επενδυτών καθώς επιτυγχάνει μακροχρόνια και σταθερά καλές αποδόσεις πάνω από το μέσο όρο του ΧΑ. Να σημειωθεί ότι το discount σήμερα είναι το μικρότερο την τελευταία δεκαετία, αλλά αυτό δεν αλλάζει το στόχο της εισηγμένης να μειωθεί σε επίπεδα κάτω του 10%.

*Τη διατήρηση σταθερά καλής μερισματικής απόδοσης που θα ενισχύσει την παρουσία μακροχρόνιων επενδυτών και θα εμπεδώσει τη σταθερότητα.

*Την συνέχιση και επαύξηση των επενδύσεων με κριτήρια ESG.

Ο κ. Κλέτσας παρουσίασε μακροχρόνιο διάγραμμα της εσωτερικής αξίας (NAV) της μετοχής της εισηγμένης από το 2.000 μέχρι σήμερα σε σύγκριση με τις αποδόσεις του ΧΑ.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο banks.com.gr  https://banks.com.gr/alpha-trust-andromeda-tha-dosei-merisma-kai-fetos-stochoi-tis-ependytikis/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*