ΣΕΝ: «Kαλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2012»

Την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012 από τις 10.00 έως τις 18.00 στις εγκαταστάσεις του μη κερδοσκοπικού ινστιτούτου τεχνολογίας AIT (Αthens Information Technology) στην Παιανία Αττικής, θα διεξαχθεί ο τελικός πανελλαδικός διαγωνισμός «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2012»,  τον οποίο διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία και για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το Σωματείο «Επιχειρηματικότητα Νέων / Junior Achievement Greece». Ο Πανελλαδικός Διαγωνισμός αποτελεί την κορύφωση του ετήσιου προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» του ΣΕΝ/JA Greece και πραγματοποιείται υπό  την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Στο διαγωνισμό παρουσιάζονται και βραβεύονται οι καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες των μαθητών λυκείων της χώρας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα,  ενώ η ομάδα μαθητών με την καλύτερη επιχειρηματική ιδέα θα συμμετάσχει  στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2012» που διοργανώνει το Junior Achievement Europe  (JA – YE Europe) στις 19-22 Ιουλίου 2012 στο Βουκουρέστι.

Το Πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» έχει αναγνωριστεί από τη Γενική Διεύθυνση Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως «Βέλτιστη Πρακτική στην Επιχειρηματική Εκπαίδευση» (‘Best Practice in Entrepreneurship Education’). Οι μαθητές κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους αναλαμβάνουν συνολικά τη δημιουργία αλλά και τη λειτουργία μίας εικονικής επιχείρησης, με την καθοδήγηση και στήριξη στελεχών εταιρειών και επιχειρηματιών.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΝ/JA Greece, κος Χρήστος Τσάγκος, δήλωσε σχετικά με τον  διαγωνισμό: «Η Ελλάδα καλείται όσο ποτέ άλλοτε να επενδύσει στις ιδέες των νέων ανθρώπων της. Το ΣΕΝ/JA Greece, για ακόμα μια χρονιά, πιστό στις αξίες του και συνεπές  στο έργο του, δίνει τη δυνατότητα στους νέους να χαράξουν το μέλλον τους, να ανακαλύψουν τη δημιουργικότητα τους, να κινητοποιήσουν την καινοτόμο σκέψη τους και να διακριθούν τόσο πανελλαδικά όσο και ευρωπαϊκά». 

Κύριοι χορηγοί του Διαγωνισμού είναι οι εταιρίες  Citi, Allianz, General Mills και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.Δι.Βι.Μ). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική χορηγία του AIT, της Accenture, της ΑΒ Βασιλόπουλος, της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, της S&B, της Aldemar Hotels & Spa , της Α.Ε. ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ TITAN,  της Chipita, της Coca-Cola Tρία Έψιλον, της Hewlett Packard, της Interamerican, της  APIVITA, της Carlson Wagonlit Travel καθώς και με την υποστήριξη του British Council, του Design Lab και του μουσικού συγκροτήματος Freaky Fortune. Xορηγοί επικοινωνίας είναι το ΜTV, το kidpress.gr, το pathfinder.gr, το capital.gr, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί Athens DeeJay 95.2  και Rock Fm 969, καθώς και η εφημερίδα Κεφάλαιο.