Χωρίς δημοσιοποίηση στον Τειρεσία οι διαμεσολαβούντες

Το δικαίωμα αντίδρασης του διαμεσολαβούντα στην πρόθεση της εταιρείας να καταγγείλει το όνομά του στο αρχείο της Τειρεσίας, μέσα από τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, φαίνεται ότι αναγνωρίζει η Τράπεζα της Ελλάδος στο τελικό κείμενο για τη δημιουργία του Αρχείου, που είναι στην οριστική φάση επεξεργασίας του.

Η μη ανάρτηση του ονόματος θα γίνεται μετά από σχετικό αίτημα του διαμεσολαβούντα και θα συνοδεύεται με την κατάθεση από την πλευρά του ασφαλιστικών μέτρων που εκδικάζονται εντός τριμήνου.

Συναινετική εμφανίζεται η Τράπεζα της Ελλάδος και στο αίτημα η καταγγελία από την πλευρά της εταιρείας να είναι αιτιολογημένη, όπως και αιτιολογημένη και ενυπόγραφη θα πρέπει να είναι και η καταγγελία από την πλευρά του καταναλωτή στην περίπτωση που διατείνεται την παραποίηση των όρων του συμβολαίου ή την εξαπάτησή του, λόγος που μπορεί να οδηγήσει στην καταγγελία της σύμβασης του διαμεσολαβούντα.

Αντίθετα απορριπτική είναι η στάση της Τράπεζας της Ελλάδος στο αίτημα της ΕΑΔΕ να συνοδεύεται η εγγραφή του ονόματος του διαμεσολαβούντα στο Αρχείο της Τειρεσίας με την κατάθεση μήνυσης από την πλευρά της εταιρείας, αποσυνδέοντας το θέμα της δημιουργίας του Αρχείου με την ποινική διαδικασία, στην οποία όπως σημειώνει δεν υπάρχει η διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων.
Με τον τρόπο αυτό η εποπτική αρχή φαίνεται ότι ικανοποιεί ένα μέρος των αιτημάτων των διαμεσολαβούντων, προκειμένου να περιορίσει τον κίνδυνο να γίνει κακή χρήση του Αρχείου από την πλευρά των ασφαλιστικών εταιρειών και να αποτραπεί ο κίνδυνος της κατάχρησης εξουσίας.