«Hair cut» 200 εκατ. ευρώ στο άνοιγμα του Επικουρικού

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο έλεγχος που διενεργεί η Τράπεζα της Ελλάδος στο Επικουρικό Κεφάλαιο Κλάδου Αυτοκινήτων και, όπως προκύπτει από τις τελευταίες πληροφορίες, από την επαναξιολόγηση των φακέλων διαφαίνονται μεγάλα περιθώρια για «hair cut» στο κονδύλι με τις υποχρεώσεις του φορέα.
 
Πηγές της αγοράς, με τις οποίες επικοινώνησε το iw, δήλωσαν ότι από το «συμμάζεμα» των απαιτήσεων που έχουν εκδηλώσει δικαιούχοι αποζημιώσεων μέσω των δικηγόρων τους θα μπορούσαν να «εξοικονομηθούν» κεφάλαια της τάξης των 200 εκατ. ευρώ. Αν αυτή η εκτίμηση επιβεβαιωθεί με την ολοκλήρωση των ελέγχων, τότε το άνοιγμα του Επικουρικού Κεφαλαίου θα περιοριστεί –σχεδόν αυτόματα- στα επίπεδα των 500 εκατ. ευρώ από τα 700 εκατ. ευρώ που είναι σήμερα.
 
Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι, οι ελεγκτές του Επικουρικού θα είναι σε θέση να καταλήξουν στα πρώτα ασφαλή συμπεράσματα μετά από περίπου ένα μήνα και, τότε, αν κριθεί σκόπιμο, θα μπορούσε το Επικουρικό να ζητήσει τη συνδρομή ειδικού – εξωτερικού συμβούλου για να διενεργήσει μια πιο εμπεριστατωμένη και σε βάθος πραγματογνωμοσύνη σε ότι αφορά τις υποχρεώσεις σε αποζημιώσεις.
 
Σε κάθε περίπτωση πάντως, το σχέδιο αναδιοργάνωσης των δομών και των υποδομών του φορέα, αλλά και απλοποίησης των διαδικασιών καταβολής των αποζημιώσεων δεν εγκαταλείπεται, ενώ φαίνεται θα μπορούσε να τεθεί σε εφαρμογή μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων από την Τράπεζα της Ελλάδος.