«Μαζεύουν» τα κόστη στον κλάδο αυτοκινήτου οι ασφαλιστικές

Τα κόστη αποζημιώσεων του κλάδου Αυτοκινήτων επιχειρούν να ψαλιδίσουν οι ασφαλιστικές εταιρείες θέτοντας υπό αυστηρότερο έλεγχο τον υπολογισμό των ποσών που καταβάλλουν ως αποζημιώσεις στα συνεργεία αυτοκινήτων.
 
Πρόθεσή τους είναι να έλθουν ακόμη και σε μετωπική σύγκρουση με ιδιοκτήτες συνεργείων, προκειμένου να «μαζέψουν» τις όποιες υπερβολές διαπιστώνουν στις αποζημιώσεις.
 
Μάλιστα, όπως αναφέρουν πηγές του iw, είναι πολύ πιθανό μέσα στις επόμενες ημέρες να υπάρξουν και ανακοινώσεις από ασφαλιστικές εταιρείες, ανάλογες αυτών στις οποίες πριν από μήνες είχε προβεί η Εθνική Ασφαλιστική, όταν εντόπισε κυκλώματα στην αγορά αυτοκινήτων τα οποία έστηναν «φακέλους» για την καταβολή παχυλών αποζημιώσεων.
 
Ήδη, πάντως, δεν είναι λίγες οι ασφαλιστικές εταιρείες που επανεξετάζουν τις συμφωνίες τις οποίες έχουν συνάψει με τα δίκτυα συνεργαζόμενων συνεργείων, και ταυτοχρόνως μελετούν εκ νέου τις διαδικασίες υπολογισμού και καταβολής των αποζημιώσεων, προκειμένου -σε μια περίοδο κατά την οποία η αγορά ασφυκτιά οικονομικά λόγω της κρίσης- να μπορέσουν να βελτιώσουν το καθαρό τους αποτέλεσμα.
 
Στο πλαίσιο αυτό επιχειρούν:
 
-          Να περιορίσουν τα κόστη αποζημιώσεων και εν γένει τα έξοδα του κλάδου.
-          Να μειώσουν τις χρεώσεις των συνεργείων για την εργασία και τα ανταλλακτικά.
-          Να εξετάσουν αν στο πλαίσιο επισκευής ενός οχήματος υφίστανται και χρεώσεις για ζημιές που δεν προκλήθηκαν από το συμβάν το οποίο καλούνται να αποζημιώσουν.
-          Να εντοπίσουν τυχόν κομπίνες με στημένα τροχαία ατυχήματα.
-          Να διερευνήσουν πως δηλώνονται τα τροχαία όπως και οι συνθήκες πρόκλησης ενός ατυχήματος.
-          Να περιορίσουν τα φέσια του κλάδου.
 
Πέραν των ανωτέρω, οι ασφαλιστικές εταιρείες αναθεωρούν και τα τιμολόγιά τους, άλλες προς τα πάνω και άλλες προς τα κάτω, ενώ τροποποιούν και το γεωγραφικό μίγμα του στόλου με τα ασφαλιζόμενα οχήματα, «βλέποντας» περισσότερο προς την περιφέρεια όπου οι ζημιές είναι λιγότερες.