Φεύγουν μεγάλες ασφαλιστικές και σύνδεσμοι μεσιτών από το βρετανικό CBI

Διαδοχικές κατηγορίες για βιασμούς  και σεξουαλικές επιθέσεις πλήττουν το βρετανικό σύνδεσμο βιομηχανιών (CBI) και προκαλούν μεγάλες αποχωρήσεις υπό την πίεση αρνητικής δημοσιότητας, η οποία έκανε τρανταχτά ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου μεταξύ των οποίων και τα σημαντικότερα ονόματα του ασφαλιστικού κόσμου της Βρετανίας, να εγκαταλείψουν το σύνδεσμο.

Σήμερα Παρασκευή, δύο από τις μεγαλύτερες βρετανικές ασφαλιστικές εταιρείες, η Aviva και η Phoenix Group, δήλωσαν ότι ακυρώνουν τη συμμετοχή τους στο CBI -επιχειρηματικό σύνδεσμο, που εκπροσωπεί 190.000 εταιρείες στη χώρα, σύμφωνα με το BBC.

Η Aviva δήλωσε: «Υπό το φως των πολύ σοβαρών καταγγελιών, θεωρούμε ότι ο CBI δεν είναι πλέον σε θέση να εκπληρώσει τη βασική του λειτουργία -να αποτελεί την αντιπροσωπευτική φωνή των επιχειρήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Δυστυχώς τερματίσαμε τη συμμετοχή μας, με άμεση ισχύ». Σε αντίστοιχη ανακοίνωση προχώρησε και ο Όμιλος Phoenix.

Την ιδιότητα μέλους με άμεση ισχύ απέσυρε και η Ένωση Βρετανών Ασφαλιστών (ABI), που έχει πάνω από 200 μέλη στη χώρα.

Δεν είναι όμως οι μόνες εταιρείες που αποχώρησαν. Έχουν προηγηθεί ο όμιλος σούπερ μάρκετ Asda αλλά και η Βρετανική Ένωση Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΒΙΒΑ).

Άλλες ηχηρές αποχωρήσεις, μεταξύ πολλών άλλων, είναι αυτές της πετρελαϊκής BP, της φαρμακευτικής AstraZeneca, αλλά και της National Grid, βρετανικής πολυεθνικής παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου με έδρα το Λονδίνο.

Επίσης, αποχώρησαν οι PwC και ΕΥ, δύο εκ των τεσσάρων της ελεγκτικής Big Four, καθώς και οι Jaguar Land Rover, Unilever, Rolls-Royce, ενώ τις σχέσεις της με τον CBI διακόπτει και η Meta. Από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας ανέστειλε κάθε δραστηριότητα στο πλαίσιο του Συνδέσμου και η Shell. Επίσης, η βρετανική κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει ότι «αναστέλλονται» οι δεσμεύσεις της προς το CBI.

Ο Σύνδεσμος έχει θέσει σε διαθεσιμότητα τρεις υπαλλήλους του, εν αναμονή αποτελέσματος έρευνας από το δικηγορικό γραφείο Fox Williams. Επίσης, απέλυσε τον γενικό διευθυντή Tony Danker την περασμένη εβδομάδα, μετά από καταγγελίες για τη συμπεριφορά του.

Το CBI διόρισε τον Rain Newton-Smith, πρώην επικεφαλής οικονομολόγο του, ως νέο γενικό διευθυντή.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*