Ανοδική η βραχυπρόθεσμη προοπτική του ευρώ

Παρά την πρόσφατη υποχώρηση της διάθεσης για ανάληψη ρίσκου, τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα. Η κίνηση των αγορών είναι κατανοητή μετά την έντονη άνοδο στο ξεκίνημα της εβδομάδας στις επενδύσεις ρίσκου. Αν και δεν πρόκειται για ανοδική ένδειξη, δεν συστήνουμε αναζήτηση τοποθετήσεων υπέρ των ρευστοποιήσεων στις επενδύσεις ρίσκου. 

Προς το παρόν, η τεχνική εικόνα φαίνεται να είναι πιο ξεκάθαρη κι ενώ το ευρώ παραμένει πάνω από το 1,2385, διαβλέπουμε περισσότερα ανοδικά ρίσκα στην ισοτιμία μετά από την ανοδική αντιστροφή σε επίπεδο εβδομάδας που τερμάτισε μια σειρά τεσσάρων εβδομάδων με χαμηλότερα χαμηλά και χαμηλότερα υψηλά.

Το ευρώ-δολάριο είναι η ισοτιμία που αναμένεται να δώσει περισσότερες ενδείξεις για την κατεύθυνση των αγορών ευρύτερα και αν διατηρήσει τη στήριξη στην περιοχή του 1,2400 είναι πιθανή μια νέα άνοδος πάνω από τα υψηλά της Δευτέρας στο 1,2670 προς την περιοχή του 1,2800-1,3000. 

Κάτι τέτοιο θα σήμαινε και ενίσχυση των υπόλοιπων νομισμάτων, των μετοχών και πτώση του δολαρίου και του γεν. Και τα δύο νομίσματα έχουν υποχωρήσει από τα προηγούμενα ημερήσια υψηλά με το γεν να δέχεται πιέσεις μετά τις δηλώσεις του ΔΝΤ περί υπερτιμημένου νομίσματος. Στην ισοτιμία USD/JPY το επίπεδο «κλειδί» είναι τα 80,00 γεν και μια διάσπαση αυτού του ψυχολογικού επιπέδου προς τα πάνω, θα επιτάχυνε την άνοδο.