back to top
13.5 C
Athens
Σάββατο 11 Απριλίου 2026

Αποχώρηση-βόμβα από τη Swiss Re για… χάρη της UBS

O Sergio Ermotti, πρόεδρος – μέχρι πρότινος- της Swiss Re, αναμένεται σύντομα να παραιτηθεί από τον όμιλο, καθώς ανακοινώθηκε ότι σύντομα αναλαμβάνει διευθύνων σύμβουλος της UBS μετά την εξαγορά της Credit Suisse από την ελβετική τράπεζα.

Ο όμιλος UBS Group AG ανακοίνωσε σήμερα ότι ο πρώην επικεφαλής Sergio Ermotti θα επιστρέψει στο πόστο του διευθύνοντος συμβούλου, καθώς ο ελβετικός τραπεζικός κολοσσός περνά σε μια νέα εποχή με την εξαγορά της Credit Suisse Group AG.

- Advertisement -

Ο κ. Ermotti, ο οποίος στο παρελθόν διηύθυνε την UBS για εννέα χρόνια, θα αναλάβει επίσημα καθήκοντα στις 5 Απριλίου μετά την ετήσια γενική συνέλευση της τράπεζας. Ο ίδιος, θα διαδεχθεί τον Ralph Hamers, ο οποίος θα παραμείνει ως σύμβουλος για μια μεταβατική περίοδο. Ο κ. Hamers, ο οποίος ήταν CEO από τον Νοέμβριο του 2020, «συμφώνησε να παραιτηθεί για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του νέου συνδυασμού, του ελβετικού χρηματοπιστωτικού τομέα και της χώρας», ανέφερε η UBS. 

Η ελβετική τράπεζα ανακοίνωσε ακόμη ότι το διοικητικό της συμβούλιο αποφάσισε να αντικαταστήσει τον διευθύνοντα σύμβουλό της «εν όψει των νέων προκλήσεων και προτεραιοτήτων» που αντιμετωπίζει, μετά τη συμφωνία της να αγοράσει την Credit Suisse. Η συμφωνία, ενώνει δύο μεγάλα, συστημικά παγκόσμια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που δραστηριοποιούνται σε πολλές χώρες και πολλές αλληλεπικαλυπτόμενες επιχειρήσεις.

- Advertisement -

Ο κ. Ermotti, 62 ετών, διηύθυνε την UBS από το 2011 έως τον Φεβρουάριο του 2020. Θεωρείται ο “ενορχηστρωτής” της στρατηγικής επανατοποθέτησης της τράπεζας και της εστίασής της σε επιχειρήσεις με χαμηλότερο ρίσκο, αφού η UBS υπέστη μεγάλες απώλειες κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης. Αυτός ο μετασχηματισμός περιελάμβανε τη μείωση των επενδυτικών τραπεζικών εργασιών της UBS και τη δημιουργία μονάδων διαχείρισης πλούτου και περιουσιακών στοιχείων.

Η εξαγορά της Credit Suisse από την UBS 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, πο ενορχηστρώθηκε από την ελβετική κυβέρνηση, θα επιφέρει άλλη μια σημαντική αλλαγή στη στρατηγική για τον μεγαλύτερο δανειστή της χώρας. Η UBS θα πρέπει να βρει τον τρόπο να ενσωματώσει την Credit Suisse, να αποφασίσει ποια τμήματα θα μειώσει, καθώς και να καθησυχάσει πελάτες, υπαλλήλους και επενδυτές.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Swiss Re: Πώς οι ακριβές κατασκευές αυξάνουν το κόστος των αποζημιώσεων

Η τάση των παγκόσμιων ασφαλισμένων ζημιών από φυσικές καταστροφές να αυξάνονται κατά μ.ό. 5-7% ετησίως παραμένει αμετάβλητη

Η Swiss Re μπαίνει με ιστορική συμφωνία στην αμερικανική αγορά συντάξεων

Τι σηματοδοτεί το ντιλ 2 δισ. δολαρίων με την Athene για τη μεταφορά κινδύνου μακροζωίας

Swiss Re: Στα 118 δισ. δολ. οι ασφαλισμένες ζημιές το 2025 από 151 δισ. το 2024

J.J. Haegeli: «Οι ασφαλισμένες ζημίες συνεχίζουν να αυξάνονται – Απαραίτητη η ενίσχυση της πρόληψης, της προστασίας και της ετοιμότητας»

Οι στόχοι της Swiss Re για το 2026

Εισαγωγή βιώσιμου ετήσιου προγράμματος επαναγοράς μετοχών – Η ΤΝ θα ενισχύσει την παραγωγικότητα και τη λήψη αποφάσεων

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Αλλάζουν από σήμερα οι τάσεις στα ασφάλιστρα πολέμου, τι λένε οι μεσίτες για την εκεχειρία

Με την αύξηση της ζήτησης για ασφάλιση έρχονται και σημαντικές διορθώσεις στις τιμές των ασφαλίστρων

Δημοσιεύθηκε η 3ης έκθεση της EIOPA για την εφαρμογή της Οδηγίας IDD

Η Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών που προέβησαν σε επέκταση των εποπτικών εξουσιών – Ανάγκη μεγαλύτερης σαφήνειας των ρυθμίσεων για ΤΝ

Οργανώσεις ΑμεΑ από όλη την Ευρώπη διεκδικούν εργασία χωρίς αποκλεισμούς

125 οργανώσεις ΑμεΑ από όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της ΕΣΑμεΑ και του EDF, αιτούνται μια νέα Εγγύηση της ΕΕ για την απασχόληση και τις δεξιότητές τους

Ο Μιχάλης Τζωρτζωρής εξηγεί τι πραγματικά σημαίνει να έχεις ασφάλεια υγείας

O Διευθύνων Σύμβουλος της AMT Μεσίτες Ασφαλίσεων καλεσμένος στο 1ο επεισόδιο του vidcast «Αν ήξερες!»

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

To 7o Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης έρχεται στις 18 Ιουνίου

Το #ocin26 θα πραγματοποιηθεί στο Divani Apollon Palace & Thalasso με παράλληλη online μετάδοση από το LiveOn Events+

Ασφαλιστική ασπίδα για τον τουρισμό από την ΟΡΙΖΩΝ Ασφαλιστική ενόψει της σεζόν 2026

Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για ξενοδοχεία, ξενώνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια και τουριστικά διαμερίσματα

Πασχαλινό τραπέζι χωρίς… δυσάρεστες εκπλήξεις

Οδηγίες για ασφαλή προμήθεια και παρασκευή τροφίμων από την ΕΕΚΕ, ώστε να περάσετε καλά ΚΑΙ τη Δευτέρα του Πάσχα

Το «Ερρίκος Ντυνάν» στο Λονδίνο για το ReBrain Greece – Γέφυρα επιστροφής ταλέντων στην Ελλάδα

Η νέα δράση του ReBrain Greece θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Μαΐου στο Hilton London Metropole

Δήμος Ηλιούπολης: Μήνας Οδηγικής Παιδείας και Ασφάλειας «Κωνσταντίνος Τζαφέστας» ο Απρίλιος

Ο μήνας περιλαμβάνει εκπαιδευτικές και βιωματικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν με τη συμμετοχή ειδικών και φορέων