Φουσκωμένα εκκαθαριστικά για τους ασφαλιστικούς συμβούλους

Από ρευστότητα πρόκειται να ξεμείνουν φέτος το καλοκαίρι χιλιάδες ασφαλιστικοί σύμβουλοι λόγω των υψηλών φόρων εισοδήματος τους οποίους θα κληθούν να καταβάλλουν για τη χρήση του 2011.
 
Τα εκκαθαριστικά της εφορίας θα είναι φέτος ιδιαιτέρως φουσκωμένα, καθότι για πρώτη φορά δεν θα έχουν καταβάλλει, δια της παρακράτησης, το 20% φόρου που αντιστοιχεί στα εισοδήματα της προηγούμενης χρήσης.
 
Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να καλύψουν το σύνολο του φόρου για τη χρήση του 2011, ενώ παράλληλα θα υποχρεωθούν στην καταβολή και υψηλότερης προκαταβολής φόρου για τα εισοδήματα της τρέχουσας χρήσης.
 
Κι όλα αυτά, σε μια περίοδο μειωμένων, λόγω της κρίσης, εσόδων, με τους ασφαλισμένους, άλλοι να μην επιθυμούν να ανανεώσουν τις συμβάσεις τους και άλλοι να τις ακυρώνουν πριν αυτές εκπνεύσουν.
 
Μάλιστα, ένας σημαντικός αριθμός ασφαλιστικών συμβούλων φέρεται να έχει ήδη δαπανήσει τον αναλογούν για το 2011 φόρο εισοδήματος, με αποτέλεσμα με την αποστολή των εκκαθαριστικών της εφορίας να βρεθούν στη δύσκολη θέση αναζήτησης ρευστού.
 
Υπενθυμίζεται ότι, η κατάργηση της παρακράτησης από τις ασφαλιστικές εταιρείες φόρου 20% επί των προμηθειών των ασφαλιστικών συμβούλων τέθηκε σε ισχύ το Νοέμβριο του 2010. Έτσι, πέρυσι, οι διαμεσολαβούντες κλήθηκαν να πληρώσουν το σύνολο του φόρου για τα εισοδήματα μόλις δύο μηνών (Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2010), ενώ, φέτος, για πρώτη φορά θα υποχρεωθούν στην καταβολή του συνόλου του φόρου για μια ολοκληρωμένη χρήση (Ιανουάριος – Δεκέμβριος 2012).