Ημερίδα Ιδιωτικής Ασφάλισης στη Θεσσαλονίκη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα για την ιδιωτική ασφάλιση, που διοργάνωσε η free press εφημερίδα ασφαλίζομαι, στη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 31 Μαΐου 2012, στο ξενοδοχείο Porto Palace.

Στην κεντρική ομιλία, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών, κ. Σπύρος Λευθεριώτης τόνισε ότι η ασφαλιστική αγορά δεν μπορεί να μείνει αδρανής σε αυτό το περιβάλλον και πρέπει να προχωρήσει σε λογικές ανάπτυξης που εστιάζουν στη συντήρηση του υφιστάμενου πελατολογίου, στη διαμόρφωση μακροχρόνιων σχέσεων με τους πελάτες, στη δημιουργία νέου κώδικα επικοινωνίας με τους καταναλωτές και την ποιοτικότερη αναβάθμιση του συνόλου των συντελεστών της ασφαλιστικής αγοράς.

Στα τρία θεματικά πάνελ συζήτησης καταγράφηκαν από τους συμμετέχοντες οι νέες ασφαλιστικές ανάγκες που οδηγούν σε ραγδαίες αλλαγές τις ασφαλιστικές εταιρείες αλλά και τους διαμεσολαβούντες, καθώς καλούνται να δημιουργήσουν νέα προϊόντα, να εντοπίσουν καινούργιες μεθόδους πωλήσεων, να εφαρμόσουν διαδικασίες υψηλής τεχνολογίας στη λειτουργία τους και να προσφέρουν λύσεις στα οικονομικά αδιέξοδα επιχειρήσεων αλλά και φυσικών προσώπων, διατηρώντας υψηλή ποιότητα και μειώνοντας τα κόστη. 

Συγκεκριμένα, στο πρώτο πάνελ με θέμα «Νέα προϊόντα κλάδου Ζωής, Σύνταξης και Υγείας», στο οποίο συμετείχαν οι κ.κ. Σάββας Δημητριάδης, Πρόεδρος Συνδέσμου Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών ΕργασιώνΔημήτρης Αναστασίου, Επιθεωρητής Πωλήσεων, ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, Γιώργος Πλωμαρίτης, Διευθυντής Πωλήσεων Group & Corporate Business, INTERAMERICAN και  Δημήτρης Σπανός, Γενικός Διευθυντής, CNP MARFIN ΖΩΗΣ, προέκυψε ότι τα προιόντα υγείας θεωρούνται αιχμή των ασφαλιστικών πωλήσεων και ότι οι εταιρείες αναπτύσσουν ολοένα και περισσότερα ισόβιας διάρκειας ή ετησίως ανανεούμενα προϊόντα, προκειμένου να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση. 

Επισημάνθηκε ότι θα πρέπει να γίνουν πιο λιτά στους όρους που περιέχουν, ώστε να πωλούνται ευκολότερα.  Όσον αφορά στα προγράμματα σύνταξης, οι ομιλητές επισήμαναν ότι, αποτελούν ένα σημαντικό προϊόν, το οποίο όμως προς το παρόν δεν έχει πολύ μεγάλη ζήτηση παρά τα οφέλη που προσφέρει. 

Συμπέρασμα των ομιλητών ήταν ότι σήμερα οι ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν αξιόπιστες συνταξιοδοτικές λύσεις και θεωρούν πως αν βοηθήσει και το κράτος, τότε ο κλάδος θα σημειώσει ραγδαία ανάπτυξη. Μιχάλης Ζορπίδης, Πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης

Το δεύτερο πάνελ με θέμα «Νέα προϊόντα ασφάλισης Iδιωτικής Περιουσίας, Επαγγελματικών Ευθυνών και Νομικής Προστασίας», στο οποίο συμμετείχαν οι κ.κ. Ιωακείμ Αναστασιάδης, Senior Underwriter, ERGO Hellas, Κατερίνα Μαυροπούλου, Υπεύθυνη Υποστήριξης Δικτύου Καταστημάτων της Περιφέρειας, CARGLASS, Νάντια Σταυρογιάννη, Διευθύνουσα Σύμβουλος, DAS Hellas, Κωνσταντίνος Βακίδης, Διευθυντής Πρακτορειακού Δικτύου, INTERAMERICAN, και Γιώργος Τουρκάκης, Senior Business Developer, CHARTIS, εστίασε στη σημασία που έχει η εξειδίκευση των προϊόντων ιδιωτικής περιουσίας, επαγγελματικών ευθυνών και νομικής προστασίας, καθώς και στον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει η εφαρμογή της τεχνολογίας στην ανάπτυξη των ασφαλιστικών εργασιών. 

Οι συμμετέχοντες επισήμαναν ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στις σύγχρονες ανάγκες των πελατών, στη δημιουργία στοχευμένων Παναγιώτης Χασάπης, Μέλος ΔΣ Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ)προϊόντων και στην εξειδίκευση των παρεχομένων υπηρεσιών.

Στο τρίτο πάνελ με θέμα «Η συμβολή της ασφάλισης στην ανάπτυξη της Μακεδονικής αγοράς: Ευκαιρίες και Προβλήματα», στο οποίο συμμετείχαν οι κ.κ. Μιχάλης Βουράκης, Πρόεδρος Συνδέσμου Ασφαλιστικών Πρακτόρων Βορείου Ελλάδος,  Αθανάσιος Πρόϊος, Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών & Ανθρώπινου Δυναμικού, INTERLIFE Ασφαλιστική, Δημήτρης Σταϊκόπουλος, Διευθυντής Παραγωγής της ERGO Ζωής και Δ/ ντής Οργάνωσης της ERGO Ζημιών, Νικόλαος Τσάκαλος, Aσφαλιστικός Διαμεσολαβητής, τέως Πρόεδρος Συνδέσμου Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Θεσσαλονίκης και Παναγιώτης Χασάπης, Μέλος ΔΣ Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), αναπτύχθηκαν οι αιτίες της χαμηλής διείσδυσης του ασφαλιστικού προϊόντος, παρά τις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν για υπερανάπτυξη της τοπικής ασφαλιστικής αγοράς και έγινε αναφορά Σπύρος Λευθεριώτης, Εντεταλμένος Σύμβουλος, Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδώνστην ανάγκη βελτίωσης της «κουλτούρας» της ασφάλισης και του ρόλου των διαμεσολαβούντων. 

Ακόμα συζητήθηκε η χρησιμότητα που θα είχε στην ανάπτυξη της αγοράς, η προσπάθεια μείωσης του κόστους της ασφάλισης και η κατηγοριοποίηση των επιχειρήσεων, ανάλογα με το μέγεθος και τις ανάγκες τους, με στόχο την επικράτηση ενός κλίματος εγγύτητας και απλότητας των σχέσεων ασφαλιστικών εταιρειών- διαμεσολαβούντων και τελικών πελατών.

Μεταξύ των θεματικών πάνελ πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από επιφανή στελέχη της Ιωάννης Βοτσαρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος, INTERLIFE ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ασφαλιστικής αγοράς, τα οποία περιέγραψαν την υφιστάμενη κατάσταση στην αγορά και τις αλλαγές που πραγματοποιούνται και σκιαγράφησαν τους κανόνες λειτουργίας του αύριο. Μεταξύ των ομιλητών ήταν ο κ. Ιωάννης Βοτσαρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος, INTERLIFE ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, η κα Νάντια Σταυρογιάννη, Διευθύνουσα Σύμβουλος, DAS Hellas, ο κ. Ευστάθιος Τσαούσης, Εμπορικός Διευθυντής, ERGO Hellas και η κα Κατερίνα Μαυροπούλου, Υπεύθυνη Υποστήριξης Δικτύου Καταστημάτων της Περιφέρειας, CARGLASS.

Ειδικότερα, ο κ. Ιωάννης Βοτσαρίδης ανέφερε ότι, η ασφαλιστική αγορά της Βορείου Ελλάδος πρέπει να προχωρήσει μπροστά, να επικεντρωθούν οι προσπάθειες στην τοπική αγορά και να υπάρχουν αξιόλογες ασφαλιστικές παρουσίες και ικανοί διαμεσολαβούντες, τους οποίους και χαρακτήρισε ως την πλέον κατάλληλη επαγγελματική ομάδα για την ανάπτυξη της ασφαλιστικής αγοράς.

Η κα Νάντια Σταυρογιάννη, Διευθύνουσα Σύμβουλος, DAS Hellas, αναφέρθηκε στη σημασία που έχει η νομική προστασία γιαΝάντια Σταυρογιάννη, Διευθύνουσα Σύμβουλος, DAS HELLAS κάθε φυσικό και κάθε νομικό πρόσωπο και τόνισε τις προοπτικές ανάπτυξης που υπάρχουν στην ελληνική αγορά και τις οποίες η εταιρεία προτίθεται να αξιοποιήσει. 

Ακόμα μίλησε για «άνοιγμα» της Das Hellas, με διεύρυνση των συνεργασιών της, μεγάλωμα της εταιρείας σε διοικητικό, οργανωτικό και λειτουργικό επίπεδο, καθώς και για την ανάπτυξη του δικτύου πωλήσεων. 

Ο κ. Ευστάθιος Τσαούσης, Εμπορικός Διευθυντής, ERGO Hellas, αναφέρθηκε στην αξία της Ευστάθιος Τσαούσης, Εμπορικός Διευθυντής, ERGO Hellas ασφάλισης θέτοντας το ερώτημα: “Πόσο αξίζει ένα σωσίβιο όταν κάποιος πνίγεται;”. 

Επίσης, εξήρε την αξία της πώλησης και τη σημασία του επαγγελματισμού, ιδιαίτερα στη σημερινή αγορά που υπάρχουν οι γνωστές αντικειμενικές δυσκολίες. 

Εξέφρασε την αισιοδοξία του, ότι η αγορά θα πάει καλά και ότι αυτό που σήμερα μπορεί να μοιάζει με πρόβλημα, μπορεί να αποτελέσει νέο πεδίο αξιοποίησης ευκαιριών. 

Ακόμα είπε ότι η αποστολή της ERGO ξεκινά από την ώρα που το ασφαλιστήριο φτάνει στον πελάτη. 

Η κα Κατερίνα Μαυροπούλου, Υπεύθυνη Υποστήριξης Δικτύου Καταστημάτων της Περιφέρειας, CARGLASS, ανέλυσε στουςΚατερίνα Μαυροπούλου, Υπεύθυνη Υποστήριξης Δικτύου Καταστημάτων της Περιφέρειας, CARGLASS παρευρισκόμενους τα ποιοτικά και τεχνικά πλεονεκτήματα της εταιρείας της, αναφέρθηκε στους λόγους που οι ασφαλιστικές έχουν κέρδος να επιλέξουν την CARGLASS και παρουσίασε πόσο σημαντικό είναι να έχει ο οποισδήποτε ασφαλισμένος, κάλυψη για θραύση κρυστάλλων. 

Την ημερίδα χαιρέτησαν ο κ. Μιχάλης Βουράκης, Πρόεδρος Συνδέσμου Ασφαλιστικών Πρακτόρων Βορείου Ελλάδος, ο οποίος χαρακτήρισε τους διαμεσολαβούντες ως παράγοντες ανάπτυξης των ασφαλιστικών εργασιών και προσδιόρισε ότι οι πράκτορες, οι μεσίτες και οι σύμβουλοι καλούνται να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις όπου ο πήχης του ανταγωνισμού είναι ψηλά. 

Νέα προϊόντα κλάδου Ζωής, Σύνταξης και Υγείας (από αριστερά στη φωτογραφία): Γιώργος Πλωμαρίτης, Διευθυντής Πωλήσεων Group & Corporate Business, INTERAMERICAN, Δημήτρης Σπανός, Γενικός Διευθυντής, CNP MARFIN ΖΩΗΣ, Δημήτρης Αναστασίου, Επιθεωρητής Πωλήσεων, ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, Συντονιστής: κ. Βερμισσώ Γιάννης, Διευθυντής Σύνταξης, Περιοδικό Insurance Επίσης, ο κ. Σάββας Δημητριάδης, Πρόεδρος Συνδέσμου Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών, ο οποίος τόνισε ότι οι διαμεσολαβούντες πρέπει να συσπειρωθούν και να συνεργαστούν διότι τα προβλήματα είναι πολλά αλλά και οι προσκλήσεις της αγοράς, μεγάλες. 

Ο επόμενος χαιρετισμός ήταν από τον κ κ. Μιχάλη Ζορπίδη, Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, ο οποίος είπε ότι «οι εταιρείες θα πρέπει να έχουν κοντά τους τους ασφαλιστές διότι σημασία έχουν οι άνθρωποι», ενώ τόνισε ότι «παίζεται ένα μεγάλο στοίχημα στην αγορά, όπου εταιρείες- πράκτορες-μεσίτες και ασφαλιστές πρέπει να αναζητήσουν καλύτερες λύσεις για τους πελάτες τους». 

Ο κ. Παναγιώτης Χασάπης, Μέλος ΔΣ Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), έδωσε έμφαση στο σημαντικό ρόλο της ειδικής ασφάλισης από επιχειρηματική σκοπιά. ΠΑΝΕΛ II: Νέα προϊόντα ασφάλισης Iδιωτικής Περιουσίας, Επαγγελματικών Ευθυνών και Νομικής Προστασίας (από αριστερά στην φωτογραφία): Γιώργος Τουρκάκης, Senior Business Developer, CHARTIS, Κωνσταντίνος Βακίδης, Διευθυντής Πρακτορειακού Δικτύου, INTERAMERICAN, Κατερίνα Μαυροπούλου, Υπεύθυνη Υποστήριξης Δικτύου Καταστημάτων της  Περιφέρειας, CARGLASS, Νάντια Σταυρογιάννη, Διευθύνουσα Σύμβουλος, DAS Hellas, Ιωακείμ Αναστασιάδης, Senior Underwriter, ERGO Hellas, Βερμισσώ Γιάννης, Διευθυντής Σύνταξης, Περιοδικό Insurance World

Επίσης, τόνισε ότι η ενημέρωση διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των ασφαλιστικών εργασίων και πως χρειάζεται να αναπτυχθεί περισσότερο η ασφαλιστική συνείδηση και να δημιουργηθεί μια κουλτούρα για τον κλάδο, η οποία θα περάσει στους πολίτες και τους επιχειρηματίες. 

Τέλος, η κα Μαρία Κιουρτσίδου, ως Γενική Γραμματέας του ΠΣΑΣ, χαιρέτισε την ημερίδα δίνοντας το αισιόδοξο μήνυμα ότι: η κρίση θα ξεπεραστεί και θα υπάρξουν καλύτερα αποτελέσματα για τον κλάδο και το θεσμό της διαμεσολάβησης, τα οποία θα προέλθουν τόσο ΠΑΝΕΛ ΙII: Η συμβολή της ασφάλισης στην ανάπτυξη της Μακεδονικής αγοράς: Ευκαιρίες και Προβλήματα (από αριστερά στην φωτογραφία): Νικόλαος Τσάκαλος, Aσφαλιστικός Διαμεσολαβητής, τ. Πρόεδρος Συνδέσμου Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Θεσσαλονίκης, Αθανάσιος Πρόιος, Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών & Ανθρώπινου Δυναμικού, INTERLIFE Ασφαλιστική, Δημήτρης Σταϊκόπουλος, Διευθυντής Παραγωγής της ERGO Ζωής και Δ/ ντής Οργάνωσης της ERGO Ζημιών, Παναγιώτης Χασάπης, Μέλος ΔΣ Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), Μιχάλης Βουράκης, Πρόεδρος Συνδέσμου Ασφαλιστικών Πρακτόρων Βορείου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Ουζούνης, CEO, Ethos Media.μέσα από συνεργασίες των αρμοδίων όσο και αναβάθμιση των αξιών της δουλειάς.  

Στην ημερίδα συμμετείχαν πάνω από 350 άτομα τόσο από το χώρο της τοπικής ασφαλιστικής αγοράς, όσο και από το ευρύ κοινό. 

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), του Συνδέσμου Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Θεσσαλονίκης (ΣΔΑΕ), των Σ.Ε.Μ.Α., Π.Ο.Α.Δ., Π.Σ.Α.Σ., Π.Σ.Σ.Α.Σ και με την υποστήριξη των εταιρειών:


ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ: ERGO, CARGLASS
ΧΟΡΗΓΟΙ: INTERAMERICAN, CHARTIS, DAS, INTERLIFE ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, EXECUTIVE INSURANCE BROKERS
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ: INTERNATIONAL LIFE, ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, CNP MARFIN ZΩΗΣ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΙ ΜΙΝΕΤΤΑ, ARAG

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε:
κα. Σοφία-Αφροδίτη Βουλγαράκη, Communication & P.R. Manager, Ethos Media, +30 210 998 4901, voulgaraki.s@ethosmedia.eu