Ανακοίνωση από την Ευρώπη ΑΕΓΑ για δημοσίευμα

Σε ανακοίνωση της η εταιρεία αναφέρει ότι «στην αυτόνομη πορεία της συνεχίζει να βασίζει την αναπτυξιακή της στρατηγική η Ευρώπη ΑΕΓΑ, η οποία δεν εξετάζει κανένα σενάριο συγχώνευσής της με άλλες ασφαλιστικές εταιρείες.

Τα ανωτέρω δηλώνει ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Ευρώπη ΑΕΓΑ, κ. Νικόλαος Μακρόπουλος, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Ισοτιμία» της 20ης Μαΐου 2012, με τίτλο «Μυρίζει mega deal στις ασφαλιστικές», το οποίο τονίζει ότι ουδόλως ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και το διαψεύδει κατηγορηματικά.

Σύμφωνα με τον κ. N. Μακρόπουλο, για την Ευρώπη ΑΕΓΑ «δεν αποτελεί άμεσο ή μακροπρόθεσμο στόχο η συγχώνευσή της με άλλες ομοειδείς επιχειρήσεις του κλάδου και καλεί όλους τους πελάτες και συνεργάτες της να μην επηρεάζονται και να μην υιοθετούν ψευδή και συκοφαντικά δημοσιεύματα.

Η πολιτική της εταιρείας καθορίζεται αποκλειστικά από τη Διοίκησή της και όχι από ανυπόστατες φήμες και διαδόσεις», προσθέτει ο κ. N. Μακρόπουλος, για να επισημάνει ότι «είναι άξιον απορίας ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται από το εν λόγω δημοσίευμα και την εν γένει διασπορά ψευδών ειδήσεων στο χώρο της ασφαλιστικής αγοράς.

Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους αναληθείς διαδόσεις έχουν ως μοναδικό σκοπό να πλήξουν την αξιοπιστία, τη φήμη και το καλό όνομα της εταιρίας μας», αναφέρει με έμφαση.

Σημειώνεται ότι η Ευρώπη ΑΕΓΑ λειτουργεί από ιδρύσεώς της ως μία υγιής, αξιόπιστη, φερέγγυα, πλήρως αποθεματοποιημένη εταιρεία, η οποία παρουσιάζει υψηλή ετήσια κερδοφορία και αποζημιώνει εγκαίρως και εμπροθέσμως όλους ανεξαιρέτως τους ασφαλισμένους της, διασφαλίζοντας πλήρως τα συμφέροντα των πελατών και των συνεργατών της, ενώ οι μέτοχοί της, ο κ. Ν. Μακρόπουλος και η Εθνική Ασφαλιστική, εγγυώνται την αναπτυξιακή της πορεία και προοπτική, με μοναδικό κριτήριο την περαιτέρω ισχυροποίησή της σε υγιείς βάσεις.

Με τον τρόπο αυτό προστατεύει και προάγει τον θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης στη χώρα μας.