Μητσοτάκης: Στα 780 ευρώ ο κατώτατος μισθός από 1ης Απριλίου

Ο κατώτατος μισθός αυξάνεται στα 780 ευρώ από την 1η Απριλίου 2023, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά από συνάντησή του με τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη. Πρόκειται για αύξηση κατά 9,4% είπε ο πρωθυπουργός που θύμισε ότι το 2019 ο κατώτατος μισθός ήταν στα 650 ευρώ «κάτι που σημαίνει ότι από τότε έχουν προστεθεί τρεις επιπλέον μισθοί για 600.000 εργαζομένους».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Δεν έχω αυταπάτες, ξέρω ότι στη χώρα μας οι αμοιβές είναι ακόμα χαμηλές ενώ πιέζονται περισσότερο από τον εισαγόμενο πληθωρισμό. Το ακούω συνέχεια ειδικά από νέους και νέες που τα βγάζουν δύσκολα πέρα. Η νέα αύτη αύξηση προφανώς δεν λύνει το πρόβλημα αλλά αποτελεί μια σημαντική ανακούφιση και κυρίως δηλώνει την πρόθεσή μας να αναβαθμίσουμε τους μισθούς τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα» είπε ο πρωθυπουργός.

«Θέλω να τονίσω ότι το τελικό ποσό που έχει συμφωνηθεί είναι στο ανώτατο όριο των δυνατοτήτων μας, είναι, ωστόσο, μέσα στις αντοχές των επιχειρήσεων που θέλω να θυμίσω ότι στηρίχθηκαν από την κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Η αύξηση του μισθού συμπαρασύρει ανοδικά και το επίδομα ανεργίας, αλλά και σειρά επιδομάτων που καταβάλει η ΔΥΠΑ. Σήμερα το ημερήσιο επίδομα είναι στα 17,51 ευρώ το ημερήσιο και 438 ευρώ το μηνιαίο επίδομα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*