Νέα ημέρα για την αγορά: Δ. Τσεσμετζόγλου, Φ. Μυτιληναίος ένωσαν τις δυνάμεις τους

της Ελενας Ερμείδου

Με εξαγορές σε θέσεις κλειδιά στην Ελλάδα και το εξωτερικό, η Howden σταθεροποιεί και ενισχύει συνεχώς την παρουσία της με σκοπό να καλύψει ασφαλιστικά όλους τους κλάδους της οικονομίας, να δώσει πρόσβαση  στους πελάτες της σε διεθνείς αγορές αλλά και να ανταποκριθεί στις τάσεις της οικονομίας στην Ελλάδα, όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο Δημήτρης Τσεσμετζόγλου, CEO Greece & Cyprus. 

Μία ακόμα συμφωνία της Ηοwden Hellas ολοκληρώθηκε με υπογραφή της συμφωνίας συνεργασίας με την Consensus Insurance Services, το χαρτοφυλάκιο της οποίας μεταφέρεται στη Ηοwden Hellas. H Consensus Insurance Services, με εμπειρία σχεδόν 30 ετών στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση και μεγάλη εξειδίκευση στις διεθνείς ασφαλίσεις υγείας, διαχειρίζεται όλα τα είδη των προσωπικών, επιχειρηματικών και χρηματοοικονομικών ασφαλίσεων, συνένωσε τις δυνάμεις της με τη Howden Hellas, τον μεγαλύτερο broker της ελληνικής αγοράς, με στόχο να παρέχει στους πελάτες της ακόμη πιο διευρυμένες επιλογές ασφάλισης, καθώς και άμεση πρόσβαση στις διεθνείς αγορές.

Consensus Insurance Services και Howden Matrix μαζί 

Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της συμφωνίας συνεργασίας ο Φίλιππος Μυτιληναίος, επικεφαλής της Consensus Insurance Services, υπογράμμισε πως η επιλογή στον να προχωρήσει σε μια τόσο δομική και ουσιαστική συνεργασία με τη Howden Hellas βασίστηκε τόσο σε καθαρά τεχνοκρατικά δεδομένα, όσο και σε παράγοντες που άπτονται της εργασιακής, αλλά και της ευρύτερης φιλοσοφίας και των αρχών λειτουργίας των δύο οργανισμών. Στόχος είναι, να ανταποκριθεί  στις ανάγκες των πελατών και να παρέχει το μεγαλύτερο δυνατό εύρος προτάσεων και λύσεων για τις ασφαλιστικές τους ανάγκες.

Ο Δημήτρης Τσεσμετζόγλου, CEO Greece & Cyprus, από την πλευρά του τόνισε ότι  Consensus Insurance Services διέπεται από το ίδιο δυναμικό επιχειρηματικό πνεύμα και την ανθρωποκεντρική φιλοσοφία της Howden και προσθέτει αξία στο μοντέλο ανάπτυξης εργασιών. Επεσήμανε πως η ροπή προς τη συγκέντρωση δυνάμεων είναι μία διεθνής πραγματικότητα, η οποία αποτελεί και καίριο συστατικό του μετασχηματισμού και εκσυγχρονισμού της ελληνικής οικονομίας, Προσέθεσε πως  εποχή που ο ασφαλιστικός σύμβουλος τα «ήξερε όλα» και τα «έκανε όλα» έχει περάσει ανεπιστρεπτί, συμπληρώνοντας πως οι επιχειρήσεις, και οι πελάτες απαιτούν εξυπηρέτηση 24/7, εξειδίκευση, βαθιά και πολυεπίπεδη τεχνογνωσία και άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες και στις προκλήσεις της νέας οικονομικής πραγματικότητας.

Επτά εξαγορές από το 2021 και δεύτερη από το 2023

Η εξαγορά του χαρτοφυλακίου της Consensus αποτελεί τη δεύτερη κατά σειρά από τις αρχές του 2023 μετά τις Ασφάλειες Μάστακα και την έβδομη από τον Απρίλιο του 2021, συμφωνία συνεργασίας που ολοκληρώνει η Howden Hellas S.A, και ήμερα, η Howden Hellas είναι ο μοναδικός διαμεσολαβητής στην αγορά που προσφέρει καθετοποιημένη λύση, δηλαδή συνδυασμό ασφάλισης, αντασφάλισης και advisory με περισσότερα από 150 εξειδικευμένα στελέχη.

Η Howden στο διεθνές σκηνικό 

Άλλες σημαντικές συνεργασίες και εξαγορές που έχει μέχρι σήμερα πραγματοποιήσει η Howden είναι οι:  προσφάτως η απόκτηση της BWV Versicherungsbroker AG (BWV) στο Λιχτένσταϊν, ανεξάρτητος μπρόκερ με χαρτοφυλάκιο στις επιχειρηματικές ασφαλίσεις και τις ασφαλίσεις ιδιωτών. Η εξαγορά της Gossler Insurance Group στη Γερμανία με εξειδίκευση στα αθλητικά, τον κινηματογράφο, τις εκδηλώσεις αναψυχής και την ασφάλιση της διαφήμισης στην Ευρώπη. Ηεξαγορά της Reich Insurance Group με μεγάλο χαρτοφυλάκιο πελατών στις ασφαλίσεις περιουσίας, στις κατασκευές καθώς και στον κλάδο ζωής και υγείας στο Ηνωμένο Βασίλειο και διεθνώς

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*