Ανακοίνωση της NP για δημοσίευμα

Σε ανακοίνωση της η NP αναφέρει ότι «Η NP INSURANCE διαψεύδει με αγανάκτηση, σημείο προς σημείο και στο σύνολο του, το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΙΣΟΤΙΜΙΑ» στις 20 Μάϊου 2012, ως ψευδές, ανυπόστατο, κακόβουλο και συκοφαντικό. Το δημοσίευμα αυτό, έχει ως προφανή στόχο να πλήξει την Εταιρία μας και την αξιοπιστία της και να εξυπηρετήσει συμφέροντα άλλων, που προσπαθούν να ζημιώσουν με άνομα μέσα, τόσο την εταιρεία μας όσο και τους Εργαζομένους της, για ιδιοτελείς τους σκοπούς. Οι «εμπνευστές» του δημοσιεύματος χρησιμοποιούν δε πρακτικές και μεθοδεύσεις «παλιομοδίτικες», με τα γνωστά πλέον αποτελέσματα σε όλη την ασφαλιστική αγορά. Δεν διστάζουν μάλιστα, προκειμένου να ισχυροποιήσουν την υποτιθέμενη πρότασή τους, να παραποιήσουν και μια γενική τοποθέτηση του Επόπτη, ο οποίος στην πρόσφατη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των ασφαλιστικών εταιριών, σχετικά με τις αυξημένες κεφαλαιακές υποχρεώσεις αυτών, εν όψει της επικείμενης εφαρμογής της Solvency II, ουδόλως αναφέρθηκε και πολύ περισσότερο παρότρυνε εταιρίες που κινδυνεύουν να «χάσουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους», σύμφωνα με το δημοσίευμα, να προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες για την εξυγίανσή τους.

Η NP Insurance δηλώνει κατηγορηματικά και προς πάσα κατεύθυνση ότι :

1. Δεν υφίστανται ούτε κατ΄ελάχιστον όσα αναφέρονται στο εν λόγω δημοσίευμα
2. Θα προστατεύσει με κάθε νόμιμο τρόπο τα συμφέροντα της από την παράνομη και αήθη επίθεση που δέχθηκε. Ήδη έχει δοθεί εντολή για τη κίνηση κάθε νόμιμης δικαστικής ενέργειας κατά παντός υπευθύνου.
3. Θα συνεχίσει αταλάντευτα την αναπτυξιακή της πορεία για την κατάκτηση μιας εκ των πρώτων θέσεων στην αγορά των ασφαλειών.
4. Καλεί τους πελάτες και τους συνεργάτες της να διαβάσουν προσεκτικά τη συνέντευξη του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Εταιρίας προς το περιοδικό Insurance World (τεύχος 33 – Απρίλιος 2012), καθώς και τον Ισολογισμό της με 31.12.2011, όπως  δημοσιεύθηκε στις εφημερίδες «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» και «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» στις 19 Μαΐου 2012 ούτως ώστε να διαμορφώσουν μία ολοκληρωμένη και ορθή γνώση για τη πραγματική θέση της Εταιρίας και να μη παρασύρονται από ανεύθυνες, ανυπόστατες και κακόβουλες φημολογίες».