Μειώνει τις τιμές στο αυτοκίνητο η Ergo

Νέα μειωμένα τιμολόγια αυτοκινήτου θέτει σε ισχύ από τις αρχές Ιουνίου η Ergo Ασφαλιστική, αξιοποιώντας τα θετικά αποτελέσματα του κλάδου, που οδήγησε σε κέρδη ύψους 7 εκατ. ευρώ πριν από φόρους. 

Η εταιρεία προχωρά παράλληλα σε τροποποίηση των διαδικασιών έκδοσης αντιγράφων και ακύρωσης ασφαλιστηρίων όλων των κλάδων, επιτρέποντας την ακύρωση του συμβολαίου αυτοκινήτου ή λοιπών κλάδων μετά από 45 ή 60 ημέρες αντίστοιχα από την ημερομηνία έκδοσης του ασφαλιστηρίου ή έναρξης της ασφάλισης.

Τα νέα τιμολόγια οδηγούν σε μέγιστη συνολική μείωση ασφαλίστρων αστικής ευθύνης έως και 15% για τους ήδη πελάτες της εταιρείας που είναι κάτοχοι ΙΧ από 11 έως 15 ίππους και δεν έχουν προκαλέσει ζημιά επί μία τριετία.

Ειδικότερα το νέο τιμολόγιο αυτοκινήτου προβλέπει:
Μείωση των ασφαλίστρων αστικής ευθύνης για όλα τα επιβατηγά κατά 3% για το νομό Αττικής, τις πόλεις της Πάτρας, της Κορίνθου και του Ηρακλείου από την 1η Ιουλίου και κατά 5% για όλη την υπόλοιπη Ελλάδα από την 1η Ιουνίου.
Περαιτέρω μείωση κατά 5% των ασφαλίστρων αστικής ευθύνης με φορολογήσιμους ίππους από 11 έως και 14 από την 1η Ιουνίου.

Αντίστοιχες μειώσεις που ξεκινούν από 3% και φθάνουν έως και 5% – ανάλογα με το νομό – θα ισχύσουν επίσης για τα ασφάλιστρα αστικής ευθύνης των φορτηγών και των μοτοσικλετών.

Από την 1η Ιουνίου θα παρέχεται επίσης περαιτέρω έκπτωση από 2% έως και 5% στα ασφάλιστρα αστικής ευθύνης των οχημάτων χωρίς ζημιές αστικής ευθύνης και ιδίων ζημιών από ένα μέχρι και τρία έτη, ενώ από την ίδια ημερομηνία μειώνονται επίσης στα 30 ευρώ από 48 και σε 50 από 58 ευρώ, τα ασφάλιστρα οδικής ευθύνης  για τα πακέτα ασφάλισης Value και τα υπόλοιπα ασφαλιστήρια αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι η Ergo Ασφαλιστική έκλεισε το 2011 με 80 εκατ. ευρώ ασφάλιστρα στον κλάδο της αστικής ευθύνης οχημάτων, ενώ ο στόλος των ασφαλισμένων οχημάτων διαμορφώθηκε στο τέλος του πρώτου τριμήνου στα 332.359 οχήματα
.