«Αναγκαία η συμμετοχή όλων μας στα συλλογικά όργανα του κλάδου μας»

Στην ανάγκη συσπείρωσης των επαγγελματιών ασφαλιστών και τη δύσκολη συγκυρία για τον κλάδο αναφέρθηκε ο κ. Μωυσής Μανουάχ, Γενικός Γραμματέας Συλλόγου Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ν. Λάρισας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Ημερίδα Ιδιωτικής Ασφάλισης που πραγματοποιήθηκε στις 19 Απριλίου στη Λάρισα. 

Ο κ. Μωυσής Μανουάχ τόνισε ότι «Η σημερινή ημερίδα αποτελεί σημαντική προσπάθεια που τείνει να γίνει θεσμός γιατί καλλιεργεί την ασφαλιστική συνείδηση και αντίληψη και την αλλαγή νοοτροπίας-κάτι το οποίο αποτελεί και το ζητούμενο. Επίσης, αναδεικνύει τα προβλήματα και τους προβληματισμούς των επαγγελματιών των ασφαλιστικών εταιρειών και προβάλλει τις αρχές μιας δυναμικής αγοράς. Σήμερα, η συγκυρία είναι κρίσιμη για τον τόπο καθώς λάθη και παραλήψεις των τελευταίων τριάντα ετών, οδήγησαν την ελληνική οικονομία ένα βήμα πριν το χείλος του γκρεμού. 

Η δημοσιονομική κρίση και η παρατεταμένη ύφεση που βιώνουμε, απορρόφησαν την προσοχή μας από θέματα μείζονος σημασίας τα οποία έχουν υποχωρήσει αισθητά στην πολιτική ατζέντα. Ένα από αυτά, αφορούν στο ασφαλιστικό: Ο πρώτος πυλώνας και η σχέση του με τον δεύτερο πυλώνα, οι καθυστερήσεις και οι παραλήψεις από πλευράς της πολιτείας και της Τράπεζας της Ελλάδας σε έναν τομέα αρωγό για το ασφαλιστικό σύστημα, αποτέλεσαν τροχοπέδη στην ανάπτυξη του. Η αφαίρεση κινήτρων και φοροαπαλλαγών για τους ασφαλισμένους, μόνο καταστροφικά αποτελέσματα μπορεί να έχει για τον εθνικό προϋπολογισμό αλλά και για όλο το σύστημα υγείας. 

Ας μείνουμε, λοιπόν, με την ελπίδα ότι δεν θα επαναληφθούν τα ολέθρια λάθη του παρελθόντος  και θα οδηγηθεί ο κλάδος στο σωστό του προορισμό. Τελειώνοντας, θα ήθελα να αναφέρω ότι οι άνθρωποι συσπειρώνονται και γίνονται μία ομάδα προασπίζοντας τα κοινά τους συμφέροντα. Έτσι, λοιπόν, και τώρα είναι περισσότερο αναγκαία η συμμετοχή όλων μας στα συλλογικά όργανα του κλάδου μας».

 Το video της ομιλίας μπορείτε να δείτε εδώ