Δυναμικό ρόλο στην οικονομία θα έχουν οι ασφαλιστικές τα επόμενα χρόνια

Ο κ. Απόστολος Δοντάς, πρόεδρος του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, στην ημερίδα Ιδιωτικής Ασφάλισης που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα στις 19 Απριλίου 2012, μίλησε για το ρόλο της ιδιωτικής ασφάλισης και τη σημαντική συμβολή της στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, αφού διασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό τη σταθερότητα στο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον. 

Ο κ. Δοντάς συμπλήρωσε ακόμα τα εξής: «Με την παροχή μεγάλων αποζημιώσεων και αποκαταστάσεων κάθε είδους ζημιών, η ιδιωτική ασφάλιση υποστηρίζει πολλές οικονομικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες. Είναι γεγονός ότι παρά τη μεγάλη συνεισφορά του ασφαλιστικού κλάδου στην οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας μας, απομένουν πολλά να γίνουν ώστε να αναπτυχθεί περαιτέρω η ασφαλιστική συνείδηση στην Ελλάδα και να φτάσει στα αντίστοιχα επίπεδα της Ευρώπης. 

Ο εκσυγχρονισμός και η ορθή τήρηση των κανόνων λειτουργίας της αγοράς και η διασφάλιση του υγιούς ανταγωνισμού μπορούν να συμβάλουν στη δημιουργία μιας αξιόπιστης αγοράς με λαμπρές προοπτικές. Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, η ιδιωτική ασφάλιση μπορεί να παίξει έναν σημαντικό ρόλο, να αποτελέσει τον τρίτο πυλώνα στήριξης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, λειτουργώντας συμπληρωματικά προς τα κύρια και τα επικουρικά ταμεία. 

Έχω την πεποίθηση πως τα επόμενα χρόνια, οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες θα διαδραματίσουν δυναμικό ρόλο στην εθνική μας οικονομία και θα μπορούν να αυξήσουν την εθνική αποταμίευση, να οδηγήσουν σε μια καλύτερη κατανομή των πόρων και να συμβάλουν στην οικονομική ανάπτυξη της πατρίδας μας. Θα ήθελα ακόμα να υπογραμμίσω ότι κάτω από τις συνθήκες της διαδικασίας της παγκοσμιοποίησης και του διεθνισμού, οι επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, και ιδιαίτερα αυτές που θεωρούνται «υψηλού ρίσκου», θα ήταν λιγότερες αν οι επιχειρηματίες δεν είχαν την προστατευτική δικλείδα των ασφαλειών».

Το video της ομιλίας του κ. Α. Δοντά μπορείτε να δείτε εδώ