Aon: Η ισότητα των φύλων στην τιμολόγηση ασφαλιστικών προϊόντων

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Μαΐου στο Athens Plaza Hotel σεμινάριο με θέμα τις “επιπτώσεις της επικείμενης εφαρμογής της οδηγίας της Ευρωπαϊκής ένωσης για την ισότητα των φύλων στην τιμολόγηση ασφαλιστικών προϊόντων στην ελληνική ασφαλιστική αγορά (Ζωής/Υγείας)”, το οποίο συνδιοργάνωσαν η Αοn Benfield Greece και η Scor Global Life.
 
Την εκδήλωση άνοιξε ο Τζέραλντ Τέρνερ, CEO, Aon Benfield, και ομιλητές ήταν ο Μάριος Απέργης, Director Life & Health, Aon Benfield, ο Sébastien Gessner, Client Manager Scor Global Life, και η Gabriele Hollmann, Managing Director Scor Global Life. 
 
Οι ομιλητές εστίασαν στα νομικά ζητήματα και στις επιχειρηματικές συνέπειες της εφαρμογής της νέας οδηγίας, καθώς και στις επιπτώσεις αυτής σε θέματα τιμολόγησης, underwriting, σχεδιασμού κατάλληλων προϊόντων και marketing.
Τέλος, εκτενής αναφορά έγινε και στις ποικίλες στρατηγικές διαχείρισης και αντιμετώπισης των κινδύνων που ενδέχεται να προκύψουν από την εφαρμογή της νέας οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Οι ομιλητές παρουσίασαν επίσης ενδιαφέροντα παραδείγματα  δημιουργίας νέων τρόπων τιμολόγησης, καθώς και άλλες επιλογές που θα μπορούσαν να μειώσουν ή να αντικαταστήσουν την βαρύτητα  του φύλου στην τιμολόγηση των ασφαλιστικών προϊόντων.
 
Ο κ. Απέργης δήλωσε «Έχουμε πολλούς λόγους για να είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα της εκδήλωσης. Η ανταπόκριση της αγοράς, με την συμμετοχή μεγάλου αριθμού εκπροσώπων από 18 ασφαλιστικές εταιρίες του κλάδου ζωής και υγείας, ανέδειξε την σημασία του συγκεκριμένου θέματος για την αγορά μας. 

Είμαι βέβαιος, ότι οι προτάσεις που ακούστηκαν θα συμβάλλουν σημαντικά στην προετοιμασία των ασφαλιστικών εταιριών για την εφαρμογή αυτής της κοινοτικής οδηγίας. Αυτό φάνηκε εξ’ άλλου από την ενεργή συμμετοχή στον διάλογο που δημιούργησαν τόσο κατά την διάρκεια όσο και στο τέλος των παρουσιάσεων, οι τοποθετήσεις των ομιλητών».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Γενική Διευθύντρια της «Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος» Μαργαρίτα Αντωνάκη και ο πρόεδρος της «Ένωσης Αναλογιστών Ελλάδος» Γιώργος Κραββαρίτης.