Φιλόδοξοι στόχοι και για το 2012 για την Ευρωπαϊκή Πίστη

Κέρδη προ φόρων στα 7 εκατ. ευρώ και αύξηση της παραγωγής κατά 9%  στα 167 εκατ. ευρώ, με παράλληλη μείωση των ακυρώσεων κατά 1,4% στο 19%, προσδοκά για το 2012 η Ευρωπαϊκή Πίστη

Η διοίκηση της εταιρείας δηλώνει αισιόδοξη για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της Solvency II, έχοντας καλύψει μετά την αναδιάρθρωση του χαρτοφυλακίου της τις αναγκαίες κεφαλαιακές απαιτήσεις. 

Μιλώντας χθες σε ενημερωτική συνάντηση της εταιρείας ο γενικός διευθυντής της Ευρωπαϊκής Πίστης κ. Νίκος Χαλκιόπουλος εξήγησε ότι η εταιρεία λειτουργεί ήδη σε περιβάλλον Solvency II, ενώ σε ετοιμότητα είναι επίσης και για τη συμμετοχή της στο νέο stress test που θα υποβληθούν οι εταιρείες του κλάδου από την εποπτική αρχή το φθινόπωρο.

Η εισηγμένη εταιρεία εμφανίζει ισχυρά και υγιή χρηματοοικονομικά μεγέθη, επιτυγχάνοντας στην περσινή χρήση αύξηση της κερδοφορίας στα 3,9 εκατ. ευρώ μετά και την απομείωση των κρατικών ομολόγων καθώς και ενίσχυση της παραγωγής κατά 16,6%.

Στον τομέα των επενδύσεων έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες κινήσεις για την ποιοτική αναβάθμιση και γεωγραφική διασπορά του χρηματοοικονομικού χαρτοφυλακίου, το οποίο σε ποσοστό άνω του 85% είναι επενδεδυμένο σε ευρωπαϊκά κρατικά και εταιρικά ομόλογα, με μέσο rating A+. Το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της εταιρείας κατανέμεται κατά 61% σε ομόλογα, 27% σε ακίνητα, 6% σε μετοχές, 4% σε μετρητά και προθεσμιακές  και 2% σε συμμετοχές (Alter Ego και ΑΕΔΑΚ), ενώ η έκθεση σε εγχώριους κρατικούς τίτλους περιορίζεται σε 900.000 ευρώ σε τρέχουσες τιμές. 

Η εταιρεία δεν είναι εκτεθειμένη σε δανεισμό και δεν διαθέτει ληξιπρόθεσμες οφειλές, ενώ η παραγωγή της προέρχεται κατά 60% από το αυτοκίνητο, 15% από τους λοιπούς γενικούς κλάδους και 25% από τη ζωή.