Αγωνιά η ασφαλιστική αγορά στις εξελίξεις

– Είναι καιρός όπου στην αγορά των ασφαλιστικών και τους συνεργαζόμενους με αυτή, υπάρχει κινητικότητα η οποία συνδέεται με την οικονομική στενωπό που διάγει η χώρα.
 
Συζητήσεις πολλές για συνεργασίες τρέχουν σε όλα τα επίπεδα αφήνοντας ανοιχτό το παράθυρο ακόμα και για συγχωνεύσεις εταιρειών.
 
– Το θέμα αυτό αφορά ιδιαίτερα τις ελληνικές περιπτώσεις εταιρειών όχι διότι αντιμετωπίζουν κάποια ιδιαίτερη δυσκολία λόγω εποπτικών απαιτήσεων αλλά διότι αρχίζει να γίνεται κατανοητό ότι η ισχύς έρχεται μέσα από άλλες λογικές.
 
– Στην ίδια όμως κατεύθυνση –των συγκεντρώσεων- βρίσκονται και μεγάλοι διαμεσολαβούντες αστικών περιοχών και περιφέρειας όπου επίσης αναζητούν φόρμουλα συνεργασιών.
 
– Μείζον θέμα είναι και η τιμολόγηση των προϊόντων υγείας τα οποία είναι χρήσιμα, είναι καλά, προσφέρουν στους κατόχους τους αλλά χρειάζονται προώθηση.
 
– Μεγάλες εταιρείες προβληματίζονται για το πώς θα αναπτύξουν τις πωλήσεις τους σε προϊόντα υγείας σε καλύτερες τιμές. Και μάλλον βρίσκουν λύση η οποία θα ανακοινωθεί και σύντομα.
 
– Επίσης ανησυχητικό στοιχείο είναι και αυτό των περικοπών στις ασφαλιστικές καλύψεις που οδηγούνται ολοένα και περισσότεροι επιχειρηματίες. Τα συμβόλαια, οι εταιρείες και οι διαμεσολαβούντες αγωνιούν για το πόσο θα «αδυνατίσουν» τα συμβόλαια των πελατών.
 
– Στο «πακέτο» προβληματισμών υπάρχουν και άλλα θέματα όπως: η ανασύνταξη κάποιων εταιρειών και το άνοιγμά τους στην αγορά, η είσοδος κάποιων άλλων που παρέχουν υπηρεσίες, και γενικά η διαφαινόμενη αλλαγή μεριδίων και συσχετισμών.
 
– Όλα αυτά είναι που τρέχουν και οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες.
 
– Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά,  η αγωνία για τον πελάτη είναι εμφανής και η προσπάθεια κάποιων εταιρειών να πάνε μπροστά έκδηλη. Αυτό είναι που ενεργοποίησε και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς διότι λαμβάνουν –λένε οι πληροφορίες- καταγγελίες που τις ελέγχουν.