ΟΤΕ: Αύξηση κερδών 52%

Την ισχυρότερη κερδοφορία του εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια, ανακοίνωσε ο ΟΤΕ, η οποία αποδίδεται, από τη μία στην πώληση του ποσοστού του Οργανισμού σε θυγατρική στη Σερβία και από την άλλη, στις περικοπές κόστους. Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 306,6 εκατ., υψηλότερα από το μέσο όρο των εκτιμήσεων αναλυτών για κέρδη ύψους 286,6 εκατ. Εξαιρώντας τα 211 εκατ. από την πώληση του ποσοστού 20% στην κρατική Telekom Srbija και άλλες προσαρμογές, τα κέρδη αυξήθηκαν κατά 52%, στα 95,3 εκατ. ευρώ. 

Οι πωλήσεις, εντούτοις, συνεχίζουν να είναι υποτονικές, εξαιτίας των πολιτικών λιτότητας που εφαρμόζονται στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, τις δύο μεγαλύτερες αγορές του ΟΤΕ. Ωστόσο, οι περικοπές κόστους του Οργανισμού αρχίζουν να δείχνουν δειλά σημάδια βελτίωσης. Οι πωλήσεις έπεσαν κατά 3,6% σε 1,18 δισ. – ο χαμηλότερος ρυθμός πτώσης για δύο χρόνια – και ήταν ψηλότερες από τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 1,17 δισ. 

Η UBS διατηρεί σύσταση «neutral» και τιμή-στόχο τα 4,90 ευρώ. Η Deutsche Bank διατηρεί τιμή-στόχο τα 3,0 ευρώ και σύσταση «hold», η Morgan Stanley διατηρεί τιμή-στόχο τα 5,0 ευρώ και σύσταση «overweight». Η Merrill Lynch μειώνει την τιμή στα 2,7 ευρώ.