Η πραγματική αξία της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Η άνοδος του πληθωρισμού, η ενεργειακή κρίση και η αύξηση των επιτοκίων έχουν επίπτωση σε όλες τις δραστηριότητες, με αποτέλεσμα και η ασφαλιστική παραγωγή να μην αυξάνεται αρκετά φέτος, παραμένοντας στα επίπεδα του 2021. 

Το γεγονός έχει φέρει στην επιφάνεια προβλήματα και αντιγνωμίες, παρά τη γενική παραδοχή ότι ο κλάδος πηγαίνει καλά και μάλιστα επιδεικνύει μακροχρόνια σταθερότητα, που δεν έχει «ταίρι» σε οποιονδήποτε άλλο κλάδο στην οικονομία. 

Υπάρχουν ενστάσεις για τον ανταγωνισμό, υπάρχουν και αντιρρήσεις για τον τρόπο λειτουργίας της αγοράς, η οποία, όπως διαπιστώθηκε, παραμένει ισχυρή και με σημαντική προοπτική. 

Ανεξάρτητα από αυτά, όλοι συμφωνούν ότι η πρόκληση –και πρόβλημα ταυτόχρονα– είναι η αύξηση της «πίτας», καθώς η Ελλάδα υπολείπεται σημαντικά έναντι των Ευρωπαίων εταίρων. 

Όμως οι προοπτικές του κλάδου είναι απόλυτα συνυφασμένες με τον ρόλο του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή, ο οποίος είναι καταρτισμένος, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και, με τη δουλειά του και τη φροντίδα του, στηρίζει τον ασφαλισμένο και μεγαλώνει όλο τον κλάδο, όπως αναδείχθηκε ξεκάθαρα στο 3rd Insurance Intermediaries Forum, που διοργάνωσε η ethosEVENTS. 

Αυτή είναι και η πραγματική αξία της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*