Καταγγελία της συλλογικής σύμβασης των εργαζομένων στις ασφαλιστικές

Στην καταγγελία της συλλογικής σύμβασης εργασίας των εργαζομένων στις ασφαλιστικές εταιρείες προχώρησε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, μετά το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις της με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας των εργαζομένων.

Η εξέλιξη αυτή, που έρχεται μετά από πολύμηνες διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών, φέρνει πιο κοντά το ενδεχόμενο η αγορά να οδηγηθεί σε επιχειρησιακές ή και ατομικές συμβάσεις εργασίας. Πλέον για τις εταιρείες και τους εργαζόμενους «τρέχει» το τρίμηνο διάστημα της μετενέργειας των συλλογικών συμβάσεων. Αν και σε αυτό το διάστημα οι δύο πλευρές δεν οδηγηθούν σε συμφωνία για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας, τότε κάθε ασφαλιστική θα αποφασίσει μόνη της τι θα πράξει με τις αμοιβές των εργαζομένων σε αυτή.

Σε σχετικό έγγραφο της Ένωσης, που φέρει χθεσινή ημερομηνία, αναφέρεται ότι στις προθέσεις της είναι η επίτευξη συμφωνίας και η υπογραφή νέας ΣΣΕ για το σύνολο των ασφαλιστικών εταιρειών «από τη στιγμή ιδίως που οι μέχρι την καταγγελία διαπραγματεύσεις είχαν αποδείξει ότι υπήρχε ή κατ΄ αρχήν σύγκλιση απόψεων των δύο πλευρών επί των μισθολογικών ζητημάτων, με κύρια εμφανή δυσκολία στην αποδοχή εκ μέρους των εργαζομένων ύπαρξης ενιαίας ΣΣΕ για το σύνολό των ασφαλιστικών εταιρειών μελών της ΕΑΕΕ».

Περιγράφοντας το κλίμα του διαλόγου μεταξύ των δύο πλευρών, η Ένωση σημειώνει ότι, από την πλευρά της έγιναν πολλές υποχωρήσεις και προτάθηκαν εναλλακτικές στην προσπάθεια εξεύρεσης κοινά αποδεκτής λύσης, ενώ από την απέναντι πλευρά ανέκυπταν συνεχώς νέα ζητήματα. «Και ενώ, παρ΄ όλα αυτά, διαφάνηκε πριν λίγες ημέρες η προοπτική σχετικής σύγκλισης, προέκυψε νέο θέμα από την πλευρά σας, που αμφισβητεί τη δυνατότητα υπογραφής νέας ΣΣΕ ενιαίας για όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες» τονίζει η Ένωση.

Η διοίκησή της σημειώνει ότι μετά την κατάληξη που είχαν οι διαπραγματεύσεις, μετά δηλαδή την καταγγελία της ΣΣΕ, τα δεδομένα και για τις δύο πλευρές έχουν ως εξής:

-          Κατά τη διάρκεια του επόμενου τριμήνου μισθοί, επιδόματα και λοιποί όροι εργασίας παραμένουν ως έχουν.

-          Αν κατά τα διάρκεια του τριμήνου υπογραφεί νέα ΣΣΕ θα ισχύει η νέα σύμβαση. Αν ωστόσο στη διάρκεια του ιδίου τριμήνου υπογραφεί επιχειρησιακή σύμβαση θα ισχύσει αυτή.

-          Αν μετά την παρέλευση του τριμήνου δεν έχει συναφθεί ΣΕΕ, ούτε υπογραφεί επιχειρησιακή σύμβαση, τότε σε ότι αφορά τους μισθούς των εργαζομένων εξακολουθούν να ισχύουν οι βασικοί μισθοί της ήδη καταγγελθείσας σύμβασης προσαυξημένοι με το επίδομα ωρίμανσης, τέκνων, σπουδών και επικίνδυνου εργασίας, με παράλληλη κατάργηση όλων των λοιπών επιδομάτων.

-          Για την ανωτέρω μείωση δεν απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων, καθότι οι σχετικές αναπροσαρμογές προβλέπονται από το νόμο.

-          Από 14.02.2012 και μέχρι η ανεργία να περιοριστεί κάτω του 10% αναστέλλεται η εφαρμογή των όρων της ΣΣΕ που προβλέπουν αύξηση των αποδοχών λόγω ωρίμανσης, επιδόματος πολυετίας, χρόνου εργασίας, τριετίας, πενταετίας κ.α. Οι λοιποί όροι ισχύουν ως έχουν.

-          Μετά την παρέλευση του τριμήνου, οι προηγούμενοι όροι αμοιβής και εργασίας είναι δυνατόν να τροποποιηθούν με ατομικές συμβάσεις εργασίας με τις οποίες μπορούν να συμφωνηθούν αμοιβές τουλάχιστον στο ύψος των μισθών της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Το ίδιο ισχύει και για όσους προσληφθούν μετά την παρέλευση του τριμήνου.