Η δράση της ΠΟΑΔ, η αρωγή του ΕΕΑ, τα επιτεύγματα, και το μήνυμα προς τις ασφαλιστικές

Άρθρο του Ηλία Τσολάκη στο insuranceeea (30/12/22)

Δράττομαι της ευκαιρίας στο κλείσιμο του 2022 και της ολοκλήρωσης της θητείας των εκλεγμένων στην Ομοσπονδία εκπροσώπων πανελλαδικά και εμού προσωπικά να γνωρίσει η ασφαλιστική αγορά όσα μπορούν να υλοποιηθούν με οργάνωση και καλούς συνεργάτες στην διοίκηση ενός θεσμού.

Η Ομοσπονδία κυριολεκτικά σημαίνει Ένωση ομοειδών Συλλόγων , Σωματείων , Ομάδων προς ικανοποίηση κυρίως κοινού ενδιαφέροντος ζητημάτων που σκοπό έχει να τα κατευθύνει στις αρμόδιες αρχές οι οποίες και έχουν την πλήρη ευθύνη για την υλοποίηση τους.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών ασκεί την παραπάνω διαχείριση σε συνεργασία με τα Πρωτοβάθμια Σωματεία μέλη της και αναζητά λύσεις που να ικανοποιούν τους επαγγελματίες ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές πανελλαδικά .

Εμείς σαν Δ.Σ της Ομοσπονδίας εδώ και 1 ½ χρόνια απο την ημέρα που ανέλαβα την Προεδρία της Π.Ο.Α.Δ έχουμε εκπονήσει πάνω από δεκαπέντε δράσεις .

Δράσεις που έφεραν πιο κοντά σε λύσεις όλους εμάς αλλά και αιτήματα που υπάρχουν και χρήζουν λύσεων απο τα αρμόδια Υπουργεία και αρχές αλλά και την Τράπεζα της Ελλάδας .

Ασκώντας πλήρως τα δικαιώματα που απορρέουν απο τον τίτλο της Ομοσπονδίας πρέπει να ομολογήσω ότι νοιώθω ιδιαίτερα ικανοποιημένος απο την μεταχείριση που έχουμε τόσο απο την κυβέρνηση αλλά και από αρχές όπως την Αρχή Ανταγωνισμού η οποία μας δέχθηκε και άκουσε όσα της καταθέσαμε , την Ε.Α.Ε.Ε την οποία επισκεφτήκαμε και καταθέσαμε τις θέσεις μας λαμβάνοντας αμέσως έγγραφη απάντηση από την Διευθύντρια κυρία Αντωνάκη για όσα μας ενδιαφέρουν ,τον Υπουργό περιβάλλοντος κ. Σκρέκα τον οποίο επισκεφτήκαμε ως Ε.Α.Δ.Ε εκπροσωπώντας την Προεδρία της με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννη  Χατζηθεοδοσίου και τον Πρόεδρο του Σ.Ε.Μ.Α κ.  Τζωρζωρή Μιχάλη για την αναθεώρηση του κλιματικού νόμου ο οποίος έχριζε διορθώσεων προς αποφυγή παρερμηνειών και δεν πήγε τελικά προς ψήφιση με την παρέμβαση θεσμικών φορέων.

Την γνωμοδότηση και την υλοποίηση των 72 δόσεων για χρέη προς το δημόσιο των ΚΑΔ που εκπροσωπούμε .

Την ένταξη μας σε προγράμματα Ε.Σ.Π.Α τα οποία και υλοποιήθηκαν με επιτυχία σε όλη την επικράτεια ξεκινώντας από την Δυτική Μακεδονία με βοηθό τον Πρόεδρο – Μέλος μας Κο Νίκο Γεώργιο .

Την ψήφιση απο κοινού όλων των εμπλεκόμενων Σωματείων στην διαμεσολάβηση μελών μας αλλά και φίλιων σωματείων προς την Ομοσπονδία αιτήματος ολοκλήρωσης της εκαθάρρισης της εταιρείας Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ σε κάθε αρμόδιο φορέα ,Υπουργείο Δικαιοσύνης ,Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών αλλά Βουλευτές που μας άκουσαν.

Δράσεις που μας έκαναν γνωστούς στην Ευρώπη με την γνωμοδότηση που καταθέσαμε για τις περι εξ αποστάσεως πωλήσεις χρηματοοικονομικών προϊόντων και τις αλλαγές που χρήζουν αλλά και τις καταργήσεις προηγούμενων Οδηγιών της ΕΕ οι οποίες σήμερα τυγχάνουν μη λειτουργικές .

Η παρουσία της Ομοσπονδίας σε μεγάλο αριθμό εκδηλώσεων την έφερε κοντά στα πρωτοβάθμια μέλη της, σε Γ.Σ. των μελών της ,σε εκδηλώσεις που είμασταν καλεσμένοι και αρωγοί και στις τελευταίες πανελλαδικές συνδιασκέψεις των εκλεγμένων απο τα επιμελητήρια της χώρας Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών .

Η Π.Ο.Α.Δ με αρωγό το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών υλοποίησε δράσεις που έδωσαν πνοή σε έργα εξωστρέφειας και προβολής του θεσμού που υπηρετούμε και έτσι θα συνεχίσουμε να δρούμε όλοι εμείς από όπου και αν κληθούμε να εκπροσωπήσουμε τον θεσμό αυτό.

Αντλώντας ενέργεια από τα νέα μέλη μας τα οποία και μας ενίσχυσαν με την εγγραφή τους στην Π.Ο.Α.Δ τόσο το Σωματείο των Δωδεκανήσων όσο και αυτό του Ρεθύμνου αλλά και της Λάρισας πιστεύω ότι πολύ σύντομα η διαμεσολάβηση δια των εκπροσώπων της θα γίνει ισότιμο μέλος της αρχής που υπηρετεί με κρατικούς φορείς συναποφασίζοντας για το μέλλον της Ασφαλιστικής Αγοράς.

Θα συναποφασίζει για θέματα που αφορούν τους επαγγελματίες ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές τόσο μεταξύ των Ασφαλιστικών Εταιρειών όσο και μεταξύ θεσμών .

Οι εποχές που είμασταν ουραγοί και αιωνίως αιτούμενοι να αποτελέσουμε μέρος ενός πάνελ πέρασαν ανεπιστρεπτί .

Ο Επαγγελματίας Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής με τις δράσεις του πανελλαδικά προσδίδει υπεραξία σε όλες τις εκφάνσεις της επαγγελματικής του πορείας και μέσω ημών οι Ασφαλιστικές Εταιρείες μπορούν να λειτουργούν και να δημιουργούν προϊόντα που να ικανοποιούν το καταναλωτικό κοινό.

Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό από τις Ασφαλιστικές Εταιρείες είναι ότι μόνον όσες στραφούν προς τα φυσικά δίκτυα διανομής ασφαλιστικών προϊόντων μόνον αυτές θα επιβιώσουν και θα χαίρουν των συνεργασιών που προσδοκούν .

Τελειώνοντας εύχομαι το 2023 το οποίο θα ανατείλει εντός των επομένων ημερών να είναι ευοίωνο για όλη την διαμεσολάβηση από όποιο μετερίζι και αν την υπηρετούμε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*