Πτωτικό το μέλλον του ευρώ με ένα κλείσιμο κάτω από τα 1,3 δολ.

Η συνεχιζόμενη πολιτική αναταραχή στην Ευρώπη εξακολουθεί να ταράζει τις αγορές με την ανικανότητα της Ελλάδας να σχηματίσει κυβέρνηση να τροφοδοτεί τις ανησυχίες για έξοδο της χώρας από το ευρώ. Αν και κάτι τέτοιο θα είχε μικρές επιπτώσεις στην ευρύτερη οικονομία, δεδομένου του μεγέθους της χώρας, οι ανησυχίες μιας διάχυσης της κρίσης αποτελούν σημαντικότερο πρόβλημα με τους επενδυτές να υπολογίζουν τις επιπτώσεις σε μεγαλύτερες οικονομίες, όπως η Ισπανία και η Ιταλία.

Τεχνικά, ένα κλείσιμο κάτω από τα 1,3 δολάρια για το ευρώ θα αποτελέσει αρνητική εξέλιξη, καθώς το ενιαίο νόμισμα δεν έχει βρεθεί κάτω από αυτό το επίπεδο από τον περασμένο Ιανουάριο. Επομένως, συστήνουμε προσοχή στα τρέχοντα επίπεδα με περισσότερο επιθετικές πωλήσεις σε ένα ημερήσιο κλείσιμο της ισοτιμίας κάτω του 1,3000. Κάτι τέτοιο θα ανοίξει το δρόμο των απωλειών προς τα χαμηλά του 2012 στο 1,2625.

Παρά το γεγονός ότι όλα τα προβλήματα είναι ευρωκεντρικά, το ευρώ δεν αποτελεί το πιο αδύναμο νόμισμα στο υπάρχον επενδυτικό περιβάλλον, με τα νομίσματα υψηλών αποδόσεων να έχουν δεχτεί ισχυρότερο πλήγμα. 

Τα commodity currencies έχουν υποχωρήσει σημαντικά, όπως και τα νομίσματα των αναδυόμενων οικονομιών και αν οι επενδυτές συνεχίσουν να στρέφονται στα ασφαλή καταφύγια, αυτά τα νομίσματα θα συνεχίσουν να υποαποδίδουν. Επομένως, περιμένουμε νέα πτώση για τα δολάρια Αυστραλίας, Νέας Ζηλανδίας και Καναδά καθώς και για νομίσματα όπως το μεξικάνικο πέσο, το ραντ Νότιας Αφρικής και η τουρκική λίρα.