Διατήρηση των μεγεθών της επιδιώκει για το 2012 η ERGO

Σε αυξημένη κερδοφορία και σταθερή παραγωγή στοχεύει για το 2012, έναντι του 2011, η Ergo Ασφαλιστική, θεωρώντας ότι μπορεί να αντιδράσει έναντι της κρίσης, κερδίζοντας μερίδια χωρίς να χάνει παραγωγή σε μια αγορά η οποία κινείται και φέτος έντονα πτωτικά.

Σύμφωνα με παράγοντες της εταιρείας, κατά τη φετινή χρονιά η Ergo Ασφαλιστική θα επιμείνει στην προώθηση νέων οικονομικών προϊόντων ασφάλισης σε όλους τους βασικούς κλάδους δραστηριοποίησής της –Ασφαλίσεις Αυτοκινήτων, Περιουσίας και Μεταφορών- θεωρώντας ότι με τον τρόπο αυτό απαντά στις νέες ανάγκες των ασφαλισμένων, ανάγκες που προκαλεί το περιβάλλον ύφεσης από το οποίο χαρακτηρίζεται η εγχώρια οικονομία.

Φέτος η Ergo προσβλέπει σε παραγωγή 140 εκατ. ευρώ, όση δηλαδή πέτυχε το 2011, χρονιά κατά την οποία η κερδοφορία της διαμορφώθηκε σε περίπου 4 εκατ. ευρώ. Βασικό της σύμμαχο έχει την Τράπεζα Πειραιώς με την οποία έχει συνάψει 10ετές συμβόλαιο αποκλειστικής συνεργασίας στον τομέα των ασφαλειών. Ήδη «τρέχει» ο δεύτερος χρόνος της εν λόγω σύμβασης.

Όπως επισημαίνουν κύκλοι της ασφαλιστικής, πέρα από την προαναφερόμενη συνέργεια με την Τράπεζα Πειραιώς, η Ergo βασίζει την ισχυρή θέση που κατέχει στην αγορά στο υγιές χαρτοφυλάκιό της και στην καλή δικτύωσή της στις πωλήσεις, ενώ αναμένει ότι με την επιστροφή της οικονομίας στην ανάπτυξη θα «εξαργυρώσει» τα οφέλη της στρατηγικής που ακολουθεί σήμερα.