Μικρή παράταση για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Σε μια ακόμη, μικρή αυτή τη φορά, παράταση του διαλόγου για την ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας όσων απασχολούνται στην ασφαλιστική αγορά, συμφώνησε χθες η διοίκηση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος με την Ομοσπονδία των εργαζομένων στον κλάδο.

Πληροφορίες του iw αναφέρουν ότι το θέμα της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας συζητήθηκε, χθες, στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης, παρουσία μάλιστα του προέδρου της Ομοσπονδίας των εργαζομένων, Χρήστου Παπαδόγιαννη, ο οποίος είχε προσκληθεί στη συνεδρίαση του Δ.Σ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αν και ο διάλογος βρίσκεται σε καλό δρόμο, παραμένουν σε εκκρεμότητα μια σειρά από ζητήματα, ενδεχομένως δευτερευούσης σημασίας, που όμως δεν επιτρέπουν την ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας δεσμεύθηκε χθες στη διοίκηση της Ένωσης ότι το αργότερο μέχρι αύριο Παρασκευή θα έχει μια οριστική απάντηση επί της πρότασης των ασφαλιστικών εταιρειών (στην οποία αναφέρθηκε το iw εκτενώς σε προηγούμενο άρθρο του), απέρριψε ωστόσο το σημείο που αφορούσε στην αύξηση των ωρών εργασίας κατά μια σε εβδομαδιαία βάση (από τις 39 στις 40). Πρόκειται πάντως για εξέλιξη η οποία δεν προκάλεσε ουσιαστικές αντιδράσεις από την πλευρά των ασφαλιστών.