ARAG: Νομική προστασία οικογένειας

Είναι ο δεύτερος, μεγάλος πυλώνας της Νομικής Προστασίας που η αναγκαιότητά του πολλαπλασιάζεται σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή που διανύουμε, αφού απαλλάσσει τον ασφαλισμένο από το σοβαρό οικονομικό βάρος της διευθέτησης ουσιωδών νομικών διαφορών της ιδιωτικής αλλά και της εργασιακής του ζωής.

Καλύψεις προγράμματος:
- Να διεκδικεί ο ασφαλισμένος αποζημίωση όταν με ευθύνη τρίτου υφίσταται ζημία το σπίτι του, ο εξοπλισμός του και γενικότερα η περιουσία του ή όταν ο ίδιος και τα προστατευόμενα μέλη της οικογένειας του υποστούν σωματική βλάβη, υλική ή ηθική ζημία.

- Να έχει ο ασφαλισμένος την συμπαράσταση και την νομική συνδρομή ενός εξειδικευμένου δικηγόρου όταν θίγονται τα εργασιακά – υπαλληλικά του δικαιώματα, από παράνομη ή καταχρηστική συμπεριφορά του εργοδότη του, σε όλο το φάσμα των εργασιακών σχέσεων, είτε πρόκειται για τον ιδιωτικό είτε για τον δημόσιο τομέα.

- Να έχει ο ασφαλισμένος τις υπηρεσίες του κατάλληλου δικηγόρου όταν κατηγορείται για εξ αμελείας αδικήματα και για τα οποία είτε παραπέμπεται σε ποινικό δικαστήριο, είτε καλείται προανακριτικά να απολογηθεί.

- Να συμβουλεύεται ο ασφαλισμένος  από την πρώτη στιγμή τον αρμόδιο δικηγόρο αλλά και να δέχεται τις νομικές του υπηρεσίες όταν απειλούνται, παραβλάπτονται ή παραβιάζονται τα ασφαλιστικά του δικαιώματα σύνταξης ή περίθαλψης.

- Με την συνδρομή του ειδικού και έμπειρου δικηγόρου να ασκεί ο ασφαλισμένος έγκαιρα και έγκυρα, τα καταναλωτικά του δικαιώματα, ευθύς ως ζημιώνεται εκ μέρους του αντισυμβαλλόμενου από την μη τήρηση των όρων ιδιωτικών συμβάσεων, όπως συμβαίνει με τους παρόχους τηλεπικοινωνιακών προϊόντων,  την αγορά επικίνδυνων ή ακατάλληλων αγαθών, τους καταχρηστικούς όρους τραπεζικών δανείων, την υπερχρέωση λογαριασμών κοινής ωφελείας κλπ.

- Να παραφυλάσσει ο ασφαλισμένος αποτελεσματικά τα συμφέροντά του, όταν στην μισθωμένη οικογενειακή του στέγη αναπτύσσονται διαφορές με τον ιδιοκτήτη του, ένεκα των οποίων δέχεται αγωγές αναπροσαρμογής, αγωγές αποζημίωσης, εξωστικές αγωγές κλπ η απόκρουση των οποίων μόνο με τις υπηρεσίες ικανού δικηγόρου είναι εφικτή.

- Σε περίπτωση διαφορών από ασφαλιστήρια συμβόλαια που έχει συνάψει ο ασφαλισμένος για την οικογένειά του και την κατοικία του να μην διστάζει να διεκδικεί την νόμιμη αποζημίωση του στρεφόμενος κατά των ασφαλιστικών εταιριών εκείνων που είτε αρνούνται, είτε καθυστερούν, είτε υποτιμούν την προκληθείσα ζημία.

ARAG: Γιατί το να έχεις δίκιο, δεν αρκεί. Το να βρεις το δίκιο σου, κοστίζει.