Διάκριση International Life στα Best Workplaces 2012

Σημαντική διάκριση έλαβε, για 5η χρονιά, η International Life  στον ετήσιο διαγωνισμό Best Workplaces 2012, καθώς αναδείχθηκε 9η στην κατηγορία των επιχειρήσεων που απασχολούν από 50 έως 250 εργαζόμενους. 

Η συγκεκριμένη διάκριση αποτελεί την επίσημη αναγνώριση της ορθής και συνεπούς πολιτικής που η εταιρεία σχεδιάζει και υλοποιεί για το ανθρώπινο δυναμικό της, με στόχο τη δημιουργία ενός ευχάριστου και δημιουργικού εργασιακού περιβάλλοντος. Αξίζει να σημειωθεί ότι η International Life υπήρξε η μόνη ασφαλιστική εταιρεία η οποία έλαβε την συγκεκριμένη διάκριση στο θεσμό Best Workplaces 2012.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στις 24 Απριλίου 2012 σε μία λαμπρή τελετή στο Ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental παρουσία σημαντικών μελών της επιχειρηματικής κοινότητας. 

Το βραβείο παρέλαβε ο Πρόεδρος της International Life Α.Ε.Α.Ζ. και Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς κ. Μιλτιάδης Νεκτάριος, ο οποίος υπογράμμισε την αξία της συγκεκριμένης διάκρισης: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τη διάκριση που η εταιρεία μας κέρδισε, για 5η χρόνια, στον διαγωνισμό Best Workplaces. Αποδεικνύει την ορθότητα  και την επιτυχία του προγράμματος διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού που η Διοίκηση της εταιρείας εφαρμόζει, με στόχο τη δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος, όπου η ανάπτυξη, η δημιουργικότητα και ο ανοιχτός διάλογος αποτελούν τις κοινές συνισταμένες όλων των πρωτοβουλιών που λαμβάνονται σε αυτό τον τομέα. Ευχαριστούμε τους εργαζόμενούς μας για την επιβράβευση των πρωτοβουλιών μας και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερο ενθουσιασμό». 

Η επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη των εργαζομένων, η επιβράβευση των καλύτερων επιδόσεων και η συνεχής αναβάθμιση του εργασιακού περιβάλλοντος αποτελούν βασικές προτεραιότητες της International Life, μέσω πρωτοβουλιών, ειδικών παροχών και προνομίων. Παράλληλα, ενθαρρύνει τον εθελοντισμό, με την ενεργή συμμετοχή του ανθρωπίνου δυναμικού της στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας  ‘Ανταπόδοση Ζωής’.

Σημειώνεται ότι τον διαγωνισμό Best Workplaces διοργάνωσε, για 10η συνεχή χρονιά, το Great Place to Work Institute Hellas με την ακαδημαϊκή συνεργασία του ALBA Graduate Business School

Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των εταιρειών προήλθαν κατά τα δύο τρίτα από τη γνώμη των ίδιων των εργαζόμενων, οι οποίοι αξιολόγησαν το εργασιακό τους περιβάλλον με τη συμπλήρωση σχετικών ερωτηματολογίων, και κατά το ένα τρίτο από τις πολιτικές που εφαρμόζουν οι εταιρείες σε θέματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού.